MagazínProč vybrat hliníkové pergoly?

Hliníkové pergoly jsou alternativa k dřevěným pergolám. Na rozdíl od dřevěné pergoly jsou bezúdržbové a mají mnohem delší životnost, vypadají velmi moderně. Mají oproti dřevěným pergolám vyšší pořizovací cenu, ale nepostavíte je svépomocí. Jednodušší je pořídit si hotovou sériově vyráběnou pergolu nebo pergolu na míru.

Hliníkové pergoly  jsou alternativa k dřevěným pergolám. Na rozdíl od dřevěné pergoly jsou bezúdržbové a mají mnohem delší životnost, vypadají velmi moderně. Mají oproti dřevěným  pergolám vyšší pořizovací cenu, ale nepostavíte je svépomocí. Jednodušší je pořídit si hotovou sériově vyráběnou pergolu nebo pergolu na míru. 
 

Typy hliníkových pergol

Pergoly z hliníku se dělí na samostojné, které stojí nezávisle a kotvené. Kotvené pergoly se uchycují na stěnu domu, balkonu či garáže. Zpravidla mají dva nebo tři sloupy. Hliníkové pergoly lze také vybírat podle typu zastřešení. Můžete zakoupit pergolu s posuvnou nebo pevnou střechou. 
 
Nejvyhledávanější jsou hliníkové pergoly s posuvnou střechou. Posuvná střecha vás ochrání před prudkým sluncem, mírným deštěm i větrem. Rovněž pohlcuje UV záření. Hliníková konstrukce nezatěžuje stavbu, protože je velmi lehká. 
Posuvná střecha pergoly se vyrábí z třívrstvého odolného PVC. Pokud svítí slunce silně, můžete ji libovolně zatáhnout. Pokud pergolu nevyužíváme, stačí ji složit a nebrání tak v přístupu světla do místnosti. Posuvné zastřešení lze ovládat motorkem, takže její ovládání zvládnou i malé děti. 
 

Výhody hliníkové pergoly

  • odolnost
  • trvanlivost
  • jednoduchá montáž
  • jednoduchá demontáž
  • bezúdržbovost
  • mnoho barevných provedení
     
Hliníkové pergoly pohodlně pokryjí i velké plochy. Můžete je využít i na velké plochy, předzahrádky restaurací, terasy, ale i jako přístřešky na auto. Hliníkové pergoly mají mnoho možností využití. Pod pergolou můžete strávit příjemné chvíle s přáteli, aniž by vás obtěžoval letní deštík. Na výběr je mnoho barev, například bílá, bronzová či antracitová. Hliníková pergola dodá domu zajímavý a moderní vzhled.  Vybrat si pergolu z hliníku můžete samozřejmě také podle rozměrů a ceny. Pokud si ze stávající nabídky nemůžete vybrat, není nic snažšího, než si nechat udělat pergolu na zakázku.