MagazínProč si pořídit domácí saunu

Domácí sauny se právě teď těší velké oblibě. Uvažujete nad tím, že by se domácí sauna hodila i vám, a zajímá vás, čím je prospěšná?


Domácí sauny se právě teď těší velké oblibě. Uvažujete nad tím, že by se domácí sauna hodila i vám, a zajímá vás, čím vším je prospěšná?


Domácí sauna je skvělá pro vaše svaly

Co se v sauně děje? Vaše tělo je vystavováno vysokým teplotám, zahřívá se. Zahřívají se i vaše svaly, které tak dokonale zregenerují. Nejen domácí sauna tak napomůže odstranění momentální, ale také dlouhodobé svalové bolesti.

Domácí sauny jsou skvělá volba pro vaši pokožku

Teplé prostředí sauny napomáhá přirozenému čištění pokožky, jeho vlivem se totiž otevírají póry, ale také dochází ke zvýšenému pocení, jehož prostřednictvím se z ní odplaví řada škodlivin. Navíc pomohou s odstraněním některých zdravotních problémů, jako jsou ekzémy, nejrůznější vyrážky, ale také akné. Pravidelné saunování pleti zkrátka svědčí.

Zlepšete svou imunitu

I na tu má sauna velmi unikátní vliv. Je to dáno nejenom tím, že jsme při jejím pobytu vystavováni vyšším teplotám, díky kterým může být z našeho těla vyplavováno vše škodlivé. Po pobytu v sauně následuje fáze prudkého ochlazení, která jde ruku v ruce s dnes tolik doporučovaným otužováním. A právě kombinace obou těchto částí procesu saunování má na imunitní systém příznivý dopad. Ve výsledku tak domácí sauna může fungovat jako účinná prevence proti nachlazení.

Důvody, proč si domácí sauny pořídit, máme zmapovány. Podívejme se nyní i na to, jaké domácí sauny jsou na trhu k dostání.


Finské sauny jsou základ

Jedná se o klasické oblíbené provedení, ve kterém dochází nejenom k ohřívání vzduchu, ale též zde můžeme postupně zvyšovat vlhkost pomocí vodních par. Pobyt ve finské sauně je zpravidla velmi příjemný i naprostým nováčkům. Výhodou finské sauny je také možnost umístit ji doslova kdekoliv v interiéru.

Hitem poslední doby jsou infrasauny

Ty mají oproti finské sauně hned několik zajímavých výhod. Primárně rychleji dosáhnou potřebné teploty, což znamená o něco nižší provozní náklady. Dále ale nabídnou příjemné suché teplo. Výhodou je i široký výběr provedení a kompaktních rozměrů, takže s umístěním infrasauny nebývá problém ani v běžném bytě.

Chcete se saunovat venku?

Pořízení venkovní sauny je ideální volbou ve chvíli, kdy ve svém domě či bytě nemáte dostatek prostoru. Venkovní sauna navíc celý prostor zahrady ozvláštní a dodá mu nový rozměr. Navíc pak máte ideální možnost vlézt přímo ze sauny pod zahradní sprchu či rovnou skočit do bazénu.