MagazínModerní stavba s dokonalou funkčností

​​​​​​​Rádi byste si instalovali na zahradě pergolu, ale chtěli byste nějaký lehký a jednoduchý objekt, nikoliv těžkopádné monstrum? Hliníkové pergoly vám toto přání dokonale splní. Je pak jenom na vás, jakou si vyberete. 

V současnosti je v architektuře trendem jednoduchost, elegance a minimalismus. Velké složitosti jsou minulostí. Čím jednodušší konstrukce, tím lépe. Hliníkové pergoly splní i takto náročné požadavky. Jejich výhodou je například skutečnost, že nepotřebují žádné kotvení do obvodového zdiva. Obejdou se bez něho, což podstatně zjednodušuje situaci při jejich stavbě. 

Zakrytí terasy i vchodová stříška

K čemu všemu se vlastně pergoly z hliníku hodí? Především je třeba zdůraznit, že naprosto k čemukoliv. Můžete je využít klidně k zastřešení balkonu nebo třeba terasy, dále také předzahrádky v restauraci. Stejně dobře dokážou vytvořit optický předěl v zahradě, třeba na užitkovou a okrasnou část. Zároveň ale mohou posloužit i jako atypická velká XXL vchodová stříška určená na zakrytí celé vstupní cesty od branky až k domu. 

Romantické zákoutí uprostřed květin

Zároveň se tyto zahradní pergoly skvěle uplatí i jako přístřešek pro automobil. Asi málokterá stavba na vaší zahradě je tak multifunkční jako pergola. Nabízí skutečně velice široké uplatnění, dokáže se proměnit i v romantické zákoutí v sousedství květin a záplavy zelených rostlin. Skvěle ladí hlavně k moderním rodinným domům a vilkám, svým jednoduchým designem je výborně doplní.

Jistota dlouhé životnosti

Dalším důvodem, proč by na vaší zahradě měla stát právě hliníková pergola, je skutečnost, že nevyžaduje prakticky žádnou údržbu. Ošetřuje se práškovou úpravou a díky tomu tady nemá koroze vůbec žádnou šanci. I po letech bude pergola stále vypadat skvěle. Máte tak jistotu dlouhé životnosti.

Prohlédněte více z kategorie: Pergoly