MagazínProč a kdy si pořídit střešní světlíky

Bydlíte přímo pod střechou a přemýšlíte nad tím, že si pořídíte střešní světlíky? Podívejte se s námi na to, kdy je dobré si světlíky pořídit. A z jakého důvodu.

Bydlíte přímo pod střechou a přemýšlíte nad tím, že si pořídíte střešní světlíky? Podívejte se s námi na to, kdy je dobré si světlíky pořídit. A z jakého důvodu.

Co je to vlastně světlík? Ten si můžeme charakterizovat v podstatě jako okno umístěné v oblasti střechy. Proti klasickým střešním oknům se ale liší svým provedením i možnostmi. Třeba tím, že je možné instalovat je také do plochých střech. Dále nezapomínejme ani na široký sortiment, kam se mohou řadit světlíky:
  • Na dálkové ovládání
  • Manuálně ovládané
  • Neotevíratelné varianty


Pořiďte si střešní světlíky a získejte tolik potřebné světlo

Pokud bydlíte nebo pracujete v prostorách hned pod střechou, může to mít za následek to, že se do dovnitř místnosti nedostanete tolik denního světla, jak jste si původně mysleli. Mnohdy jste odkázáni jenom na to umělé. Pokud si pořídíte střešní světlíky, lze tento problém jednoduše vyřešit. Jelikož se jedná o řešení provedené z čirého materiálu, rázem svůj vnitřní prostor osvětlíte mnohem více. A to denním světlem, které je pro lidské oči zdravější, stejně jako je pro lidské oči také mnohem příjemnější.


Pořídit si je lze do každé místnosti

Dá se říci, že jediné, co hraje roli, je jenom vaše střecha. Moderní sortiment a zkušené firmy však dokážou nabídnout řešení, které je možné realizovat v podstatě kdekoliv. Díky tomu lze říci, že střešní světlíky můžete využít pro dostání světla prakticky do jakékoliv místnosti. Od pracovny, kuchyně a obývacího pokoje až po toaletu... 


Užívejte si čerstvého vzduchu

I ten je důležitý, jelikož přispívá k našemu zdraví a kvalitě našeho života. Střešní světlíky jsou proto ideálním řešením, jak přispět k přirozenému větrání. V rámci obývacích pokojů a jiných místností v rámci klasického přístupu čerstvého vzduchu. U kuchyní může přijít vhod i to, že otevřeným světlíkem může jednoduše unikat jak přebytečné teplo z vaření, tak i různé pachy, nebo vodní páry. A jelikož vše stoupá nahoru, bude vše odcházet tou nejpřirozenější cestou.


Kvalitní provedení je samozřejmostí

Obávat se není třeba ani samotného provedení. U světlíků osvědčených značek potěší třeba izolační sklo, které nijak nesnižuje celkové zateplení střechy a celé místnosti. Díky použití kvalitních materiál pak střešní světlík odolá i vysokému nánosu sněhu, stejně jako silnému dešti a krupobití.  A na výběr je samozřejmě z řady rozměrů a konstrukčních variant.