MagazínPřístřešek pro auto jako úschovna dřeva

Palivové dříví na zimu musí mít maximálně suché. Vlhkost se toleruje maximálně 20 %. Plísně a paraziti nesmí mít sebemenší šanci. Jedině tak lze udržet rodinný oheň po celou zimu. Pro uskladnění polen však nemusíte budovat speciální místo, bohatě si tak vystačíte s přístřeškem pro auto.

Dřevo je nestárnoucí klasikou při vytápění, zároveň se jedná o ten nejlevnější způsob. Investice do přístřešku se tak nabízí, navíc pokud vás potěší svou dvojí službou. Verze pro auto vám tak po zbytek části roku může pomoci ochránit vaše vozidlo před nepřízní počasí jako déšť nebo silný vítr. 

Kam přístřešek umístit?

Přístřešek pro auto může být volně stojící nebo kotvený na stěnu domu či garáže. Obecně se doporučuje, aby stavba stála blízko vašemu obydlí, především v zimě je nutné k němu zachovat dobrý přístup. Jaký typ přístřešku si zvolíte závisí čistě na vašem uvážení. Provedení se nabízí mnoho, stejně jako materiálu, ze kterého je vyrobený. 
 

Hliníková varianta je stále populárnější a její varibalita nám dovolí zvolit řešení přesně na míru našim poždavkům. Navíc je velmi lehké přístřešek složit, což je možné i svépomocí. Proces přitom trvá pouze několik hodin. Celá stavba se dá kdykoliv přemístit na jiné místo. 

A rada na závěr

V každém případě vždy lze zvolit přístřešek na dřevo. Konstrukce je přizpůsobena svému účelu a dokonale chrání uskladněný materiál. Obrovskou výhodou je, že dřevo neleží přímo na zemi ale na ocelových vzpěrách. Ty zajišťují dobrou stabilitu a optimální větrání. které je důležité při procesu sušení.