MagazínPřipravte se na sníh s předstihem

S blížící se zimou je čas se připravit na sněhovou nadílku. Odhazování kup před domem lopatou je sice romantickým výjevem každého nového rána, dá se to však zvládnout rychleji a snadněji. Jak? Sněhová fráze je skvělým pomocníkem, který za málo peněz předvede hodně muziky.

Sněhová fréza vám opravdu usnadní hodně práce. Jedná se však o složitý přístroj a je nutné se k němu tak chovat. Třeba je to otřepaná fráze, ale manuál, který je součástí nářadí je dobré mít před použitím nářadí pročtený, a to i tehdy funguje-li řada strojů intuitivně. Mezi základní pravidla při obsluze je používat pevnou obuv, která je opatřená protiskluzovou podrážkou, abyste předešli pádům.

Bezpečnost především

Se sněhovou frézou je to jako s rotační sekačkou. Pokud se rozhodnete ji vyčistit od uvízlého sněhu, jistě vypnete nejprve motor. Vždy ale počkejte, až se ústrojí zcela zastaví, abyste ji mohli bezpečně vyčistit. Vhodnější než ruka v rukavici je smeták. Od zařízení mohou při úklidu sněhu odstřelit drobné kamínky či led, je tedy potřeba mít přehled o situaci kolem sebe. Abyste neublížili sobě nebo jiným.
 

Typy fréz

Sněhové frézy jsou tři základní typy. Při pořízení frézy se orientujte zejména podle typu povrchu a podle toho, jak často budete frézu využívat. Jednostupňová fréza je vhodná na čerstvě napadaný sníh a na úklid malých ploch. Dvoustupňová varianta už si poradí i s mokrým a udusaným sněhem. Vystačíte si s ní při běžné práci kolem rodinného domu.

Profesionální sněhová fréza

Třístupňová fréza patří mezi profesionální pomocníky, kteří splní vaše sny o perfektně uklizených cestách kolem domu či hotelu, ať je sníh v jakékoliv konzistenci. Zařízení splňuje vysoké nároky i v extrémních podmínkách. Tyto profesionální stroje mají také řadu příslušenství, které ulehčí práci v extrémních podmínkách. Mezi ně patří nastavitelný výsypný žlab, světlomety, vyhřívaná rukojeť nebo variabilní rychlost pojezdu.

Prohlédnout více z kategorie Sněhové frézy