MagazínPředstavujeme solární zahradní stavby

Potenciál zahradních staveb pro solární využití je ohromný. Jedná se o izolované stavby, které nabídnou zastřešení v ideální ploše a sklonu. Navíc je můžete orientovat na správnou světovou stranu a maximálně využít sílu slunečních paprsků. Pojďme si představit jednotlivé typy staveb.

Zahradní stavby vytvářejí zcela nový prostor, kam je možné umístit fotovoltaické panely. Mohou tak nahradit střechy rodinných domů či místa na travnatých loukách. Budoucností nejsou pouze pergoly na soukromých zahradách ale také přístřešky ve veřejném prostoru.

Solární pergoly

Hliníková konstrukce a zastřešení z bezpečnostního skla. Tento základ naší pergoly jsme doplnili o fotovoltaické panely. Ty jsme zcela integrovaly do zastřešení. Elegantní provedení uvítá každý milovník moderního designu.

Pergolu je možné umístit na jakékoliv místo na zahradě. Lze ji nechat volně stojící či ji přikotvit ke stěně domu. Díky tomu je možné vychytat orientaci na jižní stranu, kde má sluníčko největší sílu. Panely přitom mohou sloužit také jaké stínění. Za horkých dní může být posezení pod pergolou daleko příjemnější.

Solární zimní zahrady

Zimní zahrady jsou velmi podobné jako solární pergoly. Hliníkovou konstrukci jsme navíc obohatili o boční prosklené stěny. Ty prostor zcela uzavírají a vy získáte novou místnost v domácnosti. Při výběru solárních panelů máte více možností. Varianty se liší velikostí jednotlivých článků. Záleží, jakého výkonu chcete dosáhnout, případně po jaké míře transparentnosti toužíte.

Celý fotovoltaický systém jsme doplnili o výkonnou baterii, do které lze ukládat vyrobenou elektřinu. Zároveň můžete zvolit ostrovní systém či připojení k distribuční síti. První varianta nabídne absolutní nezávislost. Při realizaci nepotřebujete souhlas provozovatele distribučního systému. Vyrobená elektřina následně slouží pouze vám. Jedná se o ideální řešení na místa, kde není přívod energie. Při připojení k distribuční síti získáváte výhodu následného přeprodeje vyrobené elektřiny. Jedná se o častější provedení.      

Solární přístřešky

Hliníkové přístřešky mají ohromný potenciál využití ve veřejném sektoru. Mohou to být přístřešky pro auta na parkovištích obchodních domů, krytá stání na kola či autobusové zastávky. Tyto stavby mohou nahradit fotovoltaické panely na loukách a držet výrobu elektřiny pouze ve městech.

V nabídce naleznete solární přístřešky pro auto, které jsou ideální před váš dům. Chraňte svůj automobil před nebezpečným počasím a zároveň využijte zastřešení k výrobě elektřiny. Solární panely fungují jako stínění a vy se nemusíte bát vybledlého laku či přehřátého interiéru vozidla.

Řešení na míru či typizovaná varianta

Všechny hliníkové konstrukce jsou značky Hobbytec. Vlastní výroba umožňuje vytvořit variantu zcela na míru. Rozměry a barevný odstín jsou dílem fantazie zákazníka. Konstrukci vyrábíme z nejkvalitnějšího hliníkového materiálu, jehož povrch byl speciálně ošetřen, aby nepodléhal korozi.

Pro výplň zastřešení používáme dvojité certifikované bezpečnostní sklo (tloušťka 2 mm) bez rámu. Materiál a konstrukce odolá náporu větru až 2400 pa a sněhové pokrývce o síle 5400 pa. Celkově zvládne zatížení až 450 kg/m². 

Pro každého jsme připravili také typizovanou nabídku produktů v nejprodávanějších rozměrech. Na výběr máte z pergol, zimních zahrad a přístřešků pro auto.