MagazínPředstavujeme - pergola proti větru a dešti

O pergolách jsme napsali již mnoho. Víme, že jsou to designové a odolné stavby s nekonečnými možnostmi využití. Mohou sloužit jako setkávací místo, prostor pro dětské hrátky, domov vašeho mazlíčka či menší zahrádka pro okrasné květiny. Pojďme si dnes představit ty vůbec nejpopulárnější.

Hliníková pergola s polykarbonátem Pollard

Posezení za jakéhokoliv počasí nabízí pergola ze série Pollard. Její konstrukce je vyrobena z velmi odolného hliníkového profilu, který při povrchové úpravě získává vrstvu z oxidu hliníků. Ta zabraňuje dalšímu korodování. Základními barvami jsou antracitová, bílá a hnědá. Není však problém přizpůsobit stavbu zcela na míru vašim potřebám.

Důležitým aspektem je střecha z polykarbonátu. Tento materiál přirozeně odpuzuje špínu, mechy i plísně. Navíc jeho UV filtr chrání před škodlivými slunečnými paprsky. Zastřešení je možné si vybrat v mléčném či kouřovém provedení, případně zvolit designovou skleněnou variantu.

Hliníková pergola se sklem Pollux

Tato série se vyznačuje především dlouhou životností. To je způsobeno především díky zpracování hliníků procesem eloxování. Ten zabraňuje nežádoucí korozi. Použitý materiál je velmi odolný vůči nepříznivým vlivům počasí, jako je déšť či kroupy. Stejné vlastnosti nese i střešní krytina vyrobená z bezpečnostního skla. To je v nabídce v čirém, mléčném či kouřovém provedení. Při výběru rozměrů můžete volit výšku od 200 až po 600 cm. Můžete tak přizpůsobit pergolu svým potřebám a využít ji například jako zastřešení pro bazén či přístřešek pro automobil.

Bioklimatická pergola Regulus

Tato varianta esteticky obohatí celý prostor před domem. Bioklimatická pergola se perfektně hodí na každou zahradu, terasu i posezení u hotelu restaurace. Stavba vyniká nejen svým designem ale použitými technologiemi. Je vybavena otočnými lamelami. Ty představují jedinečný stínící systém, který spolehlivě pracuje v každou roční dobu. V létě chrání hosty před vysokými teplotami a slunečnými paprsky, na podzim naopak odolá větru a dešti. Jednotlivé lamely unesou zatížení až 150 kg/m². Celou stavbu lze doplnit o boční stěny, čímž vytvoříte dokonale uzavřené místo.