MagazínPředstavujeme celoskleněný posuvný systém zimní zahrady

Terasa je oblíbeným místem, kde trávíme volné chvíle. Často však narážíme na problém s nepříznivým počasím. I když bychom rádi nedělní odpoledne strávili na čerstvém vzduchu a ve společnosti přírody, silný déšť nám to nedovolí. Jak tento prostor ochránit? Zimní zahrada s celoskleněným posuvným systémem je ideální řešení.

Při výběru správného zastřešení terasy závisí na vašich preferencích, budoucím využití a prostorových možnostech. Hliníková pergola i sezónní zimní zahrada nabízejí široké množství provedení. Jedním z nich je možnost obohatit konstrukci o celoskleněný posuvný systém za roh. Jedná se o velmi elegantní a funkční variantu.

Využití po celý rok

Pokud nastanou horké dny, stačí jednotlivé stěny otevřít a vpustit dovnitř čerstvý vzduch. Nehrozí tak, že by došlo k přehřátí prostoru. Zvláště zimní zahrady orientované na jih mohou v letním měsících disponovat nesnesitelným klimatem.

Celoskleněný posuvný systém umožní celý prostor zcela otevřít. Řešení za roh zajišťuje rozpětí až 270°. Manipulace s bočními stěnami je velmi snadná a zvládne ji každý člen rodiny. Během chvíle tak interiér zimní zahrady zcela proměníte.

Celoskleněný systém bez izolace

Jednotlivé panely celoskleněného posuvného systému můžete odsunout za roh, kde jsou pohodlně skryté a uvolní tak prostor. Pro větší komfort jsou křídla vybavena vertikálními rámovými profily a těsněním.

Konstrukce všech bočních stěn je vyrobena z lehkých hliníkových profilů. Ty jsou doplněny o moderní komponenty, které zajišťují tichý chod. Lze instalovat transparentní těsnění dorazů a mezer pro dokonalý efekt průhlednosti. Vše následně doplnit různými úchyty a kování zámků. Celý systém je možné si přizpůsobit zcela na míru. Vždy záleží na vašich preferencích, plánovaných výdajích a vzhledu okolí.

Zimní zahrada Freestyle - Fantasy

Inspirujte se a zvolte si zimní zahradu s označením Freestyle - Fantasy. Její konstrukce se pyšní právě celoskleněným posuvným skládacím systémem za roh. Díky němu proměníte váš balkon či terasu v prostor, ve kterém budete trávit každou volnou chvíli. Tuto zimní zahradu je možné si zvolit v jakémkoliv provedení. Rozměry jsou velmi variabilní. 

Sklo v rámu

Celoskleněný systém představuje elegantní a luxusní variantu. Jeho pořizovací cena je vyšší a hodí se spíše k moderním novostavbám. Pokud toužíte po klasické variantě zimní zahrady, nabídka je velmi široká. Provedení se sklem v rámu je velmi dostupné a svými vlastnostmi uspokojí vaše každodenní potřeby.    

Stejně jako v tomto případě se jedná o posuvný systém, se kterým je velmi snadná manipulace. Stačí tak vynaložit minimální sílu, abyste jednotlivé boční stěny zcela otevřeli.