MagazínJak na posezení u domu

Rádi byste si vybudovali posezení u svého domu a nevíte, jak na to? Možností je spousta. Řiďte se hlavně tím, co se bude nejlépe hodit k vašemu rodinnému domu, chalupě nebo chatě. Nezapomínejte na to, že posezení by mělo být nejenom funkční, ale zároveň také estetické.

Velmi elegantní jsou  zahradní pergoly. Představují jednoduché a plně funkční řešení. V zásadě jako první vás jistě napadne pergola připojená ke zdi domu. To je opravdu využití prostoru v maximální možné míře a dosažení co nejvyšší účelnosti. Díky tomu půjde vlastně o jednoduchou rovnou nebo pultovou střechu podepřenou dvěma sloupky, případně třemi, pokud je strana pergoly delší. 
 

Ruku v ruce jde cena 

Taková stavba je velice jednoduchá. Nejčastěji se pro tento účel využívají hliníkové pergoly, které si můžete s návodem sestavit i sami, nebo si je nechat vybudovat na klíč. V takovém případě platí naprosto jednoznačně, že jde i o levné řešení. Ruku v ruce s praktičností jde totiž při rozhodování i cena. 
Podívejte se na naši nabídku pergol a přístřešků


Zahradní altán můžete přemístit

Někdy se ale třeba nehodí postavit pergolu přímo ke zdi. I takové případy samozřejmě nastávají. Potom připadá v úvahu samonosná pergola stojící v určité vzdálenosti od domu. Záleží jenom na vás, kde bude umístěna.
 
Také si ale můžete pořídit skládací zahradní altán, to pro případ, že chcete posezení třeba přemisťovat podle aktuální potřeby a chuti. Pak je toto řešení nejpraktičtější a navíc vychází z ekonomického pohledu velmi levně. 

Více z kategorie: Přístřešky a zastřešení