MagazínPořízení a montáž infrasauny

V případě, že preferujete relaxaci soukromí a chcete si saunování užívat kdykoliv v pohodlí domova. Stojí za zvážení pořízení infrasauny.

3.4.2017

V případě, že preferujete relaxaci soukromí a chcete si saunování užívat kdykoliv v pohodlí domova. Stojí za zvážení pořízení infrasauny
 

Proč si pořídit infrasaunu

O blahodárných účincích saunování bylo napsáno bezpočet článků i knih. Je vhodné téměř pro všechny, bez rozdílu věku. A užíváme saunu pravidelně, je ideálním pomocníkem při posilování imunity, ale i při hubnutí nebo odstraňování celulitidy. A že žádné takové problémy nemáte? Je to pravděpodobně proto, že se umíte o své zdraví náležitě starat a že umíte relaxovat a sauna je k relaxaci ideální.
 

Jak vybrat správnou infrasaunu

Při výběru sauny se nenechte ovlivnit pouze cenou. Vždy se zajímejte hlavně o kvalitu zářičů. Přesvědčte se, že v sauně nejsou jen topidla, která vydávají teplo, ale kvalitní infračervené zářiče. Při pořizování je důležité znát šířku spektra zářiče. Infračervené záření ve spektru IR C, zahřeje povrch těla. Zářiče IR B působí více do hloubky. Nejoptimálnější je fullspektrální záření IR A, IR B a IR C.
 

Velikost infrasauny

Velikost infrakabiny vybíráme podle prostorových možností a uživatelských požadavků, avšak skloubit tyto dva požadavky bývá mnohdy velmi náročné. V případě nižšího rozpočtu je vhodnější investovat do menší, avšak kvalitněji vybavené kabiny.

 

Montáž infrasauny

Zatím co v případě klasické, finské sauny přichází na řadu stavební úpravy, montáž infrasauny je velmi jednoduchá. Pro infrasauny je dostačující připojení do běžné sítě, tj. 230V. Infrakabina je dodávána jako stavebnice s veškerým příslušenstvím potřebným k montáži. Stačí tedy najít jen vhodný prostor a mít připojení k elektrické síti.
 

Tip:

Pokud stále nevíme, jestli si pořídit saunu finskou nebo infrakabinu. Nebo si neumíme vybrat z široké nabídky na trhu, je dobré navštívit showroom a moci si výrobky mezi sebou porovnat a poradit se s odborníky na danou problematiku.