MagazínPodle čeho vybrat přístřešek pro karavan

Milujete cestování a právě karavan je volbou, na kterou nedáte dopustit? Nezapomínejte na jeho ochranu a pořiďte si přístřešek pro karavan. Jak jej vybrat?

Milujete cestování a právě karavan je volbou, na kterou nedáte dopustit? Nezapomínejte na jeho ochranu a pořiďte si přístřešek pro karavan. Jak jej vybrat?

Garážování a ochrana automobilu je pro mnoho lidí naprostou samozřejmostí. Pokud i pro vás samotné, neměli byste zapomínat na to, že nejenom osobní automobil je třeba ochránit. Jste-li vášniví cestovatelé a máte vlastní karavan či uvažujete nad jeho pořízením, nezapomeňte také na přístřešek pro karavan. Máme pro vás pár tipů, jak se mezi přístřešky pro karavany vyznat, respektive podle čeho byste měli vybírat ten váš.


Přístřešky pro karavany vybírejte hlavně podle velikosti

Klíčovým faktorem je právě velikost, přístřešek by měl být přinejmenším přiměřený velikosti samotného karavanu, ideální je ale pořídit o něco větší, čímž si usnadníte vjezd, parkování, pohyb kolem karavanu. A v případě pozdějšího pořízení většího karavanu nemusíte opět řešit koupě nového přístřešku. Koupě například širšího přístřešku vám pak může sloužit současně k parkování karavanu a osobního automobilu zároveň.


Jaký materiál?

Důležité je samozřejmě to, aby byl pevný, odolný vůči klimatickým vlivům, vyžadoval nulovou či minimální údržbu a zároveň poskytoval přístřešku dlouhou životnost. Na výběr tedy máte jak mezi hliníkovými, tak i dřevěnými přístřešky pro karavan. Případně plachtovou variantu.

Kromě materiálu konstrukce byste pak měli věnovat pozornost materiálu střešní krytiny, který by měl zaparkovaný karavan spolehlivě ochránit před krupobitím, UV zářením (přehříváním interiéru), a samozřejmě by měl bez problému odolat co největší sněhové zátěži. Nejlepším řešením je v tomto případě polykarbonát/lexan.

Nezapomeňte také na cenu

Pokud potřebujete přístřešek pro karavan v co nejkratším čase a za dostupnou cenu, zvažte pořídit takzvaný hotový přístřešek pro karavan, tedy řešení, které obdržíte v demontovaném stavu a sami si jej smontujete, případně svěříte montáž firmě, oproti řešení na míru je totiž zpravidla výrazně levnější. K dispozici jsou běžně v různých rozměrech, ale i designových provedení, takže si snadno vyberete přesně takový, jaký potřebujete.