MagazínPodle čeho kupovat venkovní sušáky na prádlo

Přinášíme vám návod, podle čeho kupovat venkovní sušáky na prádlo a jejich příslušenství. Milujete vůni prádla, které schne venku na čerstvém vzduchu? Pak si pořiďte kvalitní venkovní sušáky na prádlo.

Přinášíme vám návod, podle čeho kupovat venkovní sušáky na prádlo a jejich příslušenství. Milujete vůni prádla, které schne venku na čerstvém vzduchu? Pak si pořiďte kvalitní venkovní sušáky na prádlo
 

 

Jaké má sušák na prádlo výhody?

  • sušící plocha některých modelů je až 60 m
  • jednoduše se skládá
  • konstrukce usnadní cirkulaci vzduchu mezi mokrým prádlem
  • jednoduchá instalace
  • antikorozní materiály
  • nenáročná údržba
 

Co je potřeba zohlednit při výběru sušáku? 

Na trhu jsou různé sušáky na prádlo a při jejich výběru je potřeba brát v potaz níže uvedené parametry: 
 
velikost - ta závisí především na počtu členů v domácnosti, četnosti praní. Sušáky Leifheit Linomatic jsou vždy označeny čísly 400, 500 nebo 600. Toto  číslo označuje velikost sušící plochy. 
 
typ ukotvení - sušáky na prádlo, které používáme venku, je potřeba ukotvit. Lze je kotvit do betonu, na zeď nebo do zeminy. 
 
vybavení - důležitým faktorem je také příslušenství sušáku na prádlo a jeho cena, která se od toho vyvíjí. 
 
Sušáky na prádlo mohou být otočné, můžete tak prádlo věšet z jednoho místa, některé modely mají po celém obvodu krycí lišty, které chrání prádelní šňůru, oblíbená je také možnost nastavit si výšku sušáku. Součástí bývá také obal na kolíčky nebo nerezové úložné boxy, easyclipy, které umožní sušit prádlo bez kolíčků a mnoho dalšího. 
 
Pokud není příznivé počasí nebo nemáte možnost postavit sušák před dům, zcela jistě vám přijdou vhod interiérové sušáky na prádlo. Složíte je snadno a rychle, nezabírají téměř žádný prostor. Spolehliví výrobci vám poskytnou záruku tři roky a více. Podle délky sušící plochy pověsíte 2 - 6 praček vypraného prádla.