MagazínPlachty a plachtové altány

K čemu se hodí plachta?

20.12.2017

Možná vám to připadá zbytečné, ale plachta je velice užitečná součást vašeho domova. Může mít totiž velmi rozmanité využití. Většina lidí si pod slovem plachta představí hlavně plachty na přikrytí rozmanitého zboží či materiálu. Samozřejmě, že i k takovým účelům plachta slouží, ale nejenom k nim. Pojďme se tedy podívat, jak se vlastně dají plachty a výrobky z nich využít. 


Bezúdržbový altán s dlouhou životností 


Především si s pomocí plachet můžete vytvořit altán, který poslouží k různým účelům. Plachtové zahradní altány jsou nataženy na nerezové konstrukci, která odolává vodě. Na této konstrukci je natažena polyesterová nebo akrylová plachta. Jde o bezúdržbový altán, což je obzvláště důležité. Zároveň vykazují tyto stavby velmi dlouhou životnost, což je přitom o jak jednoduché stavby jde docela překvapivé a samozřejmě také o to příjemnější.


Zastřešení dětského bazénku

Montáž má plachtový altán snadnou. Díky tomu si ráno vzpomenete, že chcete poobědvat v altánku a v poledne už je smontovaný a připravený a můžete si tenhle příjemný luxus bez obav dopřát. To by se vám s jinou stavbou podařit nemohlo, altán to ale bez potíží umožňuje. Také nemusí posloužit jenom k zahradnímu posezení, ale i dalším krycím účelům. Můžete s ním třeba získat skvělé zastřešení zahradního bazénku. Až bude horko, nemusíte se bát, že se děti v bazénku spálí pod pichlavými slunečními paprsky. 


Šikovný úkryt zahradní techniky i dřevník 

Za další se dá plachtový altán použít třeba i jako ochrana pro zahradní techniku, kterou nechcete parkovat pod střechou. Rádi byste ji měli připravenou kdykoli k použití. Podobně může plachtový altán zastat i funkci dřevníku. Na vše zásoby dřeva nebude pršet. Důležité, ale je, aby zde uskladněné dřevo neleželo přímo na zemi. Potřebujete, aby mezi zemí a dřevem proudil vzduch, vaše zásoby dřeva potom nebudou hnít, a naopak budou krásně schnout a stanou se použitelnými do kamen.   
Více z kategorie: Zahradní altány