MagazínPlachtové haly a jejich výhody

Haly dnes nemusí být jenom klasického provedení, z běžných stavebních materiálů. Velkou oblibu mají i plachtové haly. Jaké mají výhody?

Haly dnes nemusí být jenom klasického provedení, z běžných stavebních materiálů. Velkou oblibu mají i plachtové haly. Jaké mají výhody?

Co je to vlastně plachtová hala? Jedná se o prostor zvolené velikosti, který nabídne plnohodnotné využití, jako klasické řešení. Plachtové haly se ale liší tím, že jsou vyrobeny ze dvou hlavních materiálů. Je to nejčastěji kovová konstrukce, na kterou je následně umístěna pevná plachta. Přečtěte si, v čem plachtové haly vynikají?


Plachtové haly jsou levné

Začněme tím nejdůležitějším, cenou. Plachtové haly jsou výrazně levnější. Kdo tedy potřebuje halu a zároveň chce investovat chytře, pro toho je tato možnost opravdu tou ideální.


Lákadlem je i rychlá stavba

Rovněž stavba plachtové haly je výrazně rychlejší, v závislosti na rozměrech se jedná o hodiny či pouhé dny. Jsou tedy prakticky okamžitě připravené k použití. Důvodem je chytře řešená montovaná konstrukce, která stejně tak umožňuje rychlou demontáž a uskladnění či následný přesun haly na jiné místo, kde může sloužit ke zcela jinému účelu. Samotná stavba - či spíše montáž - pak obnáší v podstatě pouze:

  • Přípravu plochy pro stavbu
  • Montáž konstrukce haly
  • Upevnění plachty


Potěší také kvalita

Plachtové haly jsou zároveň odolné, vyrobené z kvalitních materiálů s dlouhou životností, odolávajících působení klimatických vlivů. Modely hal osvědčených značek tak mají plachu se zvýšenou pevností či účinným UV filtrem, který může být např. při skladování produktů citlivějších na teplo a světlo klíčové...

Široký výběr a multifunkční využití

Plachtové haly jsou samozřejmě k dispozici v celé řadě rozměrů a typových provedení - s užitnou plochou od pouhých pár desítek až po stovky metrů. Menší plachtová hala tak může posloužit jako sklad sena krmiv, přístřeší pro stádo hospodářských zvířat, prostor pro úschovu zemědělské techniky nebo prostorná garáž a podobně. Případně sportoviště.

Rovněž jsou k dostání v mnoha barvách, případně si můžete zvolit také gramáž samotné plachty tak, aby co nejvíce odpovídala vašim potřebám a účelům, k nimž bude prostor plachtové haly využíván.