MagazínPergola proti větru a dešti

Zahrada slouží nejen k úmorné práci s krásnými výsledky, ale také jako místo odpočinku. Nedělní odpoledně před vašim domem je k nezaplacení a proč si ho ještě nezpříjemnit elegantní pergolou, která vás ochrání před nepřízní počasí.

Pergola přitom patří mezi tradiční vybavení všech typů zahrad. Dle zvoleného typu se hodí jak do prostředí typických českých dvorků, tak i do moderních zahrad, respektive jejich japonských alternativ. Své využití má chatách, případně může fungovat jako venkovní zastřešení na zahrádkách restaurací, hospůdek a barů.

Běžná pergola není nijak zvlášť složitá konstrukce. Jedná se v podstatě pouze o střechu, která je nesená buďto pilíři nebo stěnou domu, případně se může jednat o kombinaci obojího. Její funkčnost tkví v ochraně před nepříznivými vnějšími vlivy.

Pergola ze dřeva

Nejklasičtějším materiálem používaných k výrobě pergol a dalších zahradních posezení je rozhodně dřevo. Jedná se o staletími prověřenou surovinu, která dokáže odolat negativním vlivům jako je nepříznivé počasí v podobě silného slunečního záření nebo deště. Pokud byste si rádi pergolu pořídili, inspiraci můžete načerpat v naší galerii dřevěných pergol.

Cena jednotlivých typů pergol ze dřeva se samozřejmě odvíjí od velikosti a složitosti konstrukce. Levnější typy si můžete pořídit doslova za pár tisíc korun.
 

 

 

Pergoly z hliníku

Tento materiál má jednu neocenitelnou výhodu – nemusí se žádným způsobem udržovat v kondici. Hliník není třeba čímkoliv natírat. Tento kov vydrží venku bez toho, aniž byste se museli bát, že se poškodí. Jejich cena se přitom příliš neodlišuje od té za dřevěnou alternativu. Projděte si naší nabídku.