MagazínPergola stavebnice

Možnost postavit si u svého domu originální přístřešek je stále jednodušší. Ideálním řešením je pergola stavebnice, která uspokojí potřeby i náročnějších uživatelů.

Možnost postavit si u svého domu originální přístřešek je stále jednodušší. Ideálním řešením je pergola stavebnice, která uspokojí potřeby i náročnějších uživatelů.

 

Jedná se o řešení, kdy lze v rámci jedné dodávky získat vše potřebné, co souvisí se samotnou stavbou pergoly. A to svépomocí, aby to zvládl i lehce zručný amatér. Zatímco klasické pergoly jsou obvykle stavěny ze dřeva v podobě trámů, pergola stavebnice je unikátní v tom, že její konstrukce využívá výhradně jenom hliník. Ten je kombinován s polykarbonátem či lexanem, což jsou materiály, které jsou určené na zastřešení celé této jednoduché, ale přitom pevné a dobře sloužící stavby.


Kdy a kam se hodí?

Jedná se o variantu, která nadchne především ty, kteří si touží postavit jednoduchou, levnou a spíše menší pergolu například u svého rodinného domu, nebo u své zahradní chatky. Je správnou volbou, jak zajistit pohodlné zastřešení, které lze v budoucnu využívat například jako:

  • Prostor pro relaxaci
  • Místo pro setkávání s přáteli
  • Oblast určenou pro letní stolování


Možné varianty rozšíření jsou hitem

Jak a kdy pergola stavebnice slouží primárně, to je více než jasné. Na co však nezapomínat, to jsou i možnosti budoucího rozšíření, nebo změny použití. Díky kompatibilitě s jinými sestavami je možnost budoucí spojování tak, že vznikne mnohem větší as variabilnější prostor. Stejně tak lze daný typ pergoly využít i alternativně, třeba ve formě praktického přístřešku, pod kterým lze mít po celý rok ukrytý třeba automobil nebo motocykl. Obojí bude chráněno před rozmary počasí.