MagazínPergola ke zdi se dá vyrobit na přání

Chcete využívat svoji zahradu na maximum? V tom případě stojí za to pořídit si pergolu. Právě tato součást zahrady vám nabídne velice široké možnosti a zároveň možnost trávit čas na vašem oblíbeném místě i za nepřízně počasí.

Zahradní pergoly se stávají oázou pohody a klidu, které můžete s kýmkoliv a za jakéhokoliv počasí. Výběr pergol je přitom skutečně široký a rozhodnutí, kterou zvolit, je čistě jenom na vás. Kromě klasického zahradního posezení zde můžete postavit třeba krb, udírnu nebo gril, čímž celý prostor povýšíte na jinou úroveň.

Udělejte si letní jídelnu

Ideálním řešením je pergola ke zdi. Získáváte tak velký prostor pro posezení a vztyčit takovou stavebnicovou pergolu je velice jednoduché. Tím, že navazuje přímo na dům, může být umístěna hned u dveří z kuchyně nebo jídelny a rozšíří tak celý prostor. Jestliže jste si nevybrali z katalogových pergol, nabízí se možnost nechat si postavit třeba dřevěnou pergolu na míru.
 
Podívejte se na nabídku hliníkových pergol značky Hobbytec
 


Atypické rozměry nejsou problém

Nezáleží přitom na tom, zda se jedná o dřevěnou nebo hliníkovou pergolu. Ve všech případech jde o to, že si můžete konkrétní řešení přizpůsobit svým potřebám. Někdo si třeba chce pergolu postavit do niky. V takovém případě potřebujete mít skutečně atypické rozměry, které vám budou dokonale pasovat. Není to ale problém. Druhou variantou je samonosná pergola. Ta stojí samostatně a můžete ji umístit kamkoli po celé zahradě, kde vám to bude vyhovovat.  

Více z kategorie: Přístřešky a zastřešení