MagazínOsvětlení a přístřešek pro auto aneb jak doma nezabloudit

Parkování v nočních hodinách může být zrádné. Nejen příjezdovou cestou, ale především přístřešek lze obohatit o vhodná svítidla a celou situaci si značně zjednodušit. Nabídka je naštěstí široká a zahrnuje i moderní varianty. Jaké typy jsou tím nejvhodnějším řešením?

Účel budoucího využití, délka příjezdové cesty a provedení přístřešku pro auto. Při výběru je nutné myslet na tyto faktory. Od nich se odvíjí volba typu osvětlení. Správným rozhodnutím si pomůžeme při večerní jízdě a vytvoříme dokonalou atmosféru.

Nájezdová svítidla

Stále populárnějším řešením se stávají nájezdová svítidla. Ty jsou zapuštěné přímo v cestě. Díky kvalitnímu zpracování zvládnou tíhu automobilu. Jejich funkce je jasně daná a tomu je přizpůsobena intenzita. Příjemný a tlumený svit vám dodá dokonalý přehled o nástrahách okolí. Většina nájezdových svítidel je provedena ve velmi elegantním designu. Navíc mohou lemovat cestu až k přístřešku či garáži.

Sloupkové osvětlení

Klasicky provedené sloupky v mírných rozestupech jsou znakem dobrého vkusu majitele. Většinou se instalují k cestám, kde není možné umístit nájezdová svítidla. Svým vzhledem jsou velmi univerzální a hodí se opravdu kamkoliv.

S ničím se to nemá přehánět. Velké množství sloupků v malých rozestupech nemusí vypadat hezky. Je třeba brát v úvahu délku cesty a vzhled okolí.

LED osvětlení

Tento typ osvětlení je dnes již nezbytným standardem. Vyšší prvotní investice se vám postupně vrátí v roční úspoře za energii. Jejich šetrnost působí nejen na vaší peněženku, ale také na okolní přírodu. Navíc dlouho vydrží a nabídnou spoustu typů provedení.

Jde to i chytře

A jak na samotný přístřešek na auto? Hliníková konstrukce nabízí řadu možností. Snadno do ní lze umístit decentní LED svítidla. Velmi se nabízí také osvětlení chytrého typu. Toto moderní řešení přináší řadu výhod.

Především ho můžeme ovládat na dálku. Pokud přijedete k bráně, stačí jeden klik na vašem mobilním telefonu a jednotlivá svítidla se rozsvítí. Vy tak můžete nerušeně zaparkovat. Velmi moderní řešení představují LED pásky. Dají se rozmístit kamkoliv a vždy vytvoří velmi zajímavý efekt. V současně době jsou na výběr i barevné verze. Je tak jen na vás, jaký ráz vtisknete okolí domu.

A proč je osvětlení nutné?

Bezpečnost. Není to pouze o riziku nárazu do konstrukce přístřešku. Dobré osvětlení příjezdové cesty zajistí, že nevjedete do špinavé kaluže či nepřejedete dětskou hračku. I po zaparkování na automobil neustále uvidíte.

Větší využití prostoru. Přístřešek pro auto je svojí povahou multifunkční stavba. Může sloužit i jako letní posezení. K tomu je nutné celý prostor přizpůsobit. Osvětlení zajistí, že s přáteli zde budete moci trávit dlouhé večery.