MagazínOriginální stavba dle vlastních preferencí

Pokud zvažujete stavbu zimní zahrady, nemusíte si výběr zúžit pouze na nabídku v katalogu. Spolehněte se jen na vaší představivost a sáhněte po objektu na zakázku. Dostanete originální řešení, navíc takové, které se přesně hodí k vašemu domu.

Jednou z možností jsou tzv. posuvné zimní zahrady. Ty nabízejí velice široké možnosti. Konstrukce se skládá ze zesílených hliníkových profilů a zároveň se dá jakkoliv upravovat, což může být velkou výhodou. Není problém ji přizpůsobit barvě fasády nebo třeba okenním rámům. Můžete tak mít zahradu, která bude dokonale ladit s domem.

Polykarbonát v různých odstínech 

V tomto případě se desky zhotovují z čiré polykarbonátové krytiny s UV ochranou. Máte tak 100% jistotu, že budete chráněni před žhavými slunečními paprsky. Kromě toho můžete tyto desky určené pro zimní zahrady získat i v různých odstínech. Za další může jít i o bezpečnostní sklo. Přední i zadní čelo je pevné. Můžete si podle přání vybrat bezprahové posuvné dveře klidně i do čela zahrady. 

Koleje je možné schovat do podlahy

Zároveň je také možné bez potíží udělat boční vstup. S posuvnými dveřmi určenými pro zimní zahrady se navíc manipuluje velice lehce a snadno. Koleje mohou být na zemi, na podlaze, ale dají se i zapustit do podlahy, pokud máte pocit, že by vám překážely. Díky tomu je posun bezproblémový a maximálně těžíte z jeho výhod. Konstrukce posuvných dveří je bytelná, a přitom lehká. 
 
 
Videoprezentace posuvného zastřešení tearsy
 
 

Bez stínění se neobejdete 

Součástí této zimní zahrady by ovšem mělo být i účinné stínění. Je možné stínění ovládat jednoduše mechanicky tyčí opatřenou háčkem. Poloha nezastíněno ho zajišťuje magnetem, když jde o polohu zastíněno, potom ho udržuje v dané poloha vlastní váha. Stínící látka je upevněna v pojezdové dráze. Existuje více možností, jak stínit, je na vás, kterou zvolíte. 
 

Prohlédněte více z kategorie: Zimní zahrada