MagazínOprava betonové podlahy v garáži

Chcete mít jistotu, že do své garáže pohodlně zajedete a vozu nehrozí jakýkoliv problém? Oprava betonové podlahy v garáži je možností, jak toho docílit jednoduše, ale i levně.

Chcete mít jistotu, že do své garáže pohodlně zajedete a vozu nehrozí jakýkoliv problém? Oprava betonové podlahy v garáži je možností, jak toho docílit jednoduše, ale i levně.


Jsou to především různé díry, do kterých může zapadnout kolo vašeho vozu nebo prohlubně, kde se drží voda. Mohou objevit i nebezpečné praskliny, beton se může začít drolit... To vše jsou případy, kdy je oprava betonové podlahy v garáži nezbytnýá.


Oprava betonové podlahy v garáži svépomocí

Možností je několik. Prvním je použití samonivelační stěrky. Jedná se o postup, kdy je důležité podlahu nejprve dobře zbrousit a následně na ni rovnoměrně nalít speciální směs, která se postará jak o opravu stávajících vad, tak také o to, že bude podlaha garáže dokonale rovná. Tato cesta je pro začátečníky jednou z nejjednodušších.

Druhým možným řešením, pokud se do opravy pouštíme svépomocí, je využití epoxidového tmelu. Zde je třeba vybrousit jenom místa poškozená, kam se následně tmel nalije a srovná do roviny. Tento postup je využíván hlavně u menších, tedy lokálních vad, které se na podlaze garáže objeví. Pro její celou renovaci není ideální.

Oslovení specializované firmy

V případě, že se nehodláte pouštět do opravy podlahy garáže svépomocí, je nejlepším krokem přenechat vše na profesionálech. Celá oprava tak může být časově méně náročná, ale na druhou stranu je nezbytné počítat s vyššími náklady na realizaci. Oslovit firmu je proto vhodné spíše u náročnějších oprav, kde výše zmíněné postupy nepomohou. V takových případech se zpravidla neprovádí lokální opravy, ale je kompletně nahrazena celá betonová vrstva. Odborníci také sami dokáží navrhnout nejvhodnější postup.