MagazínNezbytné prvky městského mobiliáře

Nedílnou součástí městské krajiny je jeho mobiliář. Jednotlivé prvky pak dotvářejí originální vzhled ulic, parků a náměstí. Zároveň jsou neocenitelným pomocníkem pro všechny místní obyvatele a slouží pro odpočinek i ochranu před nepříznivým počasím. Co vše sem patří? Projděte se po naší nabídce.

Autobusové zastávky a přístřešky

Autobusové zastávky jsou jedním z nejdůležitějších prvků městského mobiliáře. Při jejich výběru je nutné zvážit hned několik aspektů. Kromě vzhledu se jedná o odolnost vůči počasí i vandalům. Všechny parametry splňuje hliníkový materiál, který je bezúdržbový a je schopný chránit návštěvníky před větrem i deštěm.

Jeho další výhodou je variabilita a moderní vzhled. Díky tomu je možné vytvořit objekt zcela na míru, tak aby zapadl do svého okolí. V nabídce tak můžete nalézt malé, typizované i prosklené typy. Jeho montáž je navíc velmi snadná a zvládne ji i průměrně zdatný jednotlivec.

Lavičky

Městské a parkové lavičky jsou dalším stěžejním prvkem veřejného prostoru. Vítané místo k posezení pro občany je nutné vybírat s ohledem na kvalitu provedení i vzhledu. Zajímavé řešení nabízí kombinace dřevěných latí v přírodní barvě a černé ocelové konstrukce.

Přístřešek na kola

V posledních letech začíná těchto staveb ve městech přibývat. Ochrana pro tento oblíbený dopravní prostředek je již běžným standardem. Přístřešek na kola je možné vybudovat na pár metrech čtverečních a zcela dle požadovaných rozměrů. Opět lehká konstrukce z eloxovaného hliníků zajistí dostatečně ukryté místo před deštěm. Kvalitní zastřešení vyniká izolačními vlastnostmi.