MagazínNesporné výhody hliníkové konstrukce

Výběr materiálu pro všechny druhy zahradních staveb je velice důležitým aspektem. Je důležité, aby odolal nejen nepřízni počasí, ale také musí splňovat vysoké nároky na design a funkčnost. Díky tomu je hliník tím správným řešením a pro zimní zahrady to platí dvojnásob.

Nadčasovost, elegantnost, dlouhá životnost, nenáročnost a variabilita. Hliník splňuje vše, co zimní zahrada vyžaduje. Jako materiál odolá všem rozmarům počasí, a to i v zimním období. Kroupy, sníh či silný déšť tak nepoškodí jeho celkový vzhled.

Jeho síla oproti ostatním alternativám pak tkví v nenáročné údržbě. Dřevo je sice krásným přírodním materiálem, je však nutné o něj neustále pečovat, jinak vám brzy ztratí na původním lesku. V tomto směru hliník vítězí.

Lehký jako větřík, nadčasový vzhled

Hliník vyniká svoji nízkou hmotností. Dá se s ním tak velmi lehce manipulovat. Nemusíte si tak dělat starosti si svoji zimní zahradu vybavit velkými posuvnými okny. Otevírat i zavírat půjde opravdu každému i menším dětem.

Tato vlastnost se projevuje i v celkovém designu. Hliník nepůsobí těžkopádně a zaujme nadčasovým vzhledem. Ten si můžeme přizpůsobit zcela na míru našemu estetickému cítění i požadavkům domu. Hliníková konstrukce vypadá dobře u jakékoliv stavby a ve spojení se sklem oživí každou zahradu.

Vše o našich zimních zahradách v televizním pořadu Polopatě

Na míru i na zakázku

Účel stavby je prvním krokem, který musíme jasně definovat. Někdo touží po menším prostoru, kde bude trávit hlavně letní večery s přáteli a rodinou. V opačném případě můžete ze zimní zahrady vytvořit další místnost domu a zvětšit jeho obytnou plochu. Zde je třeba stavbu přizpůsobit opravdu všem rozmarům počasí, aby bylo místo obyvatelné celoročně.
 
Kvůli těmto možnostem je každá zimní zahrada připravována vždy zce na míru. S hliníkem jde navíc vše snáz. Jeho tvárnost nezná hranic a klientovy potřeby jsou vždy naplno uspokojeny.