MagazínMontovaný dům GERARD

Prostorný a jednoduchý dům čistých tvarů vypovídá o perfektním provedení. Použitý materiál je ideální pro dokonalé začlenění do krajiny.

15.9.2017

Prostorný a jednoduchý dům čistých tvarů vypovídá o perfektním provedení. Použitý materiál je ideální pro dokonalé začlenění do krajiny.
 

Dispozice domu
 

Velký montovaný dům GERARD ze dřeva je ideální rodinnou volbou. Má vše, co rodina k pohodlnému bydlení potřebuje. Vstup do domu je z čelní strany, avšak dispozici vstupu, oken a příček lze po dohodě se zákazníkem změnit. Dům s rozměry 7,6x13,5m má rozlohu 103m2. Na této ploše je možné umístit pět místností, které zahrnují hlavní obytnou místnost, dvě ložnice, dvě koupelny a šatní prostory.
 

Materiál montovaného domu GERARD

 
Stavba domu byla realizována ze dřeva severské borovice o síle 66mm. Okna i dveře domu jsou vyplněná izolačním dvojitým sklem. Dům je pro celoroční obývání vhodné izolovat vrstvou z minerální vlny Rockwool. Dům je citlivě doplněn svody pro odtok vody. Podlaha domu i střešní prkna jsou řešená perodrážkou. Jako střešní krytina je použitý asfaltový šindel takzvané bitumenové pásy. Šindel výborně odolává klimatickým změnám i UV záření a je možné si vybrat z několika barev.
 

Doprava
 

Montovaný dům GERARD je k dodání do 60 dní od objednávky. Dům si lze podle montážního návodu smontovat svépomocí. Je však možné si dům GERARD objednat i s montáží. Dům je dopraven na místo určení v paletách jako stavebnice a je potřeba zajistit vhodné místo s příjezdovou cestou pro nákladní automobil.
 


Stavební připravenost
 

Aby bylo dosaženo dokonalého ukotvení a stability domu, je potřeba před samotnou montáží připravit vhodný podklad pro stavbu. Ideálně betonovou základnou desku, která by měla být o málo větší, než jsou vnější rozměry domu. Ideální rovina zajistí dlouhou životnost domu.
 

Na vlastní oči
 

Některé nabízené domy máte možnost vidět v ukázkovém centru v Tehovci u Říčan. Vzhledem k tomu, že vystavené vzorové domy se mění, je dobré ověřit dostupnost daného domu v showroomu.