MagazínMontované domy jednoduché řešení bytové otázky

Když se řekne prefabrikát nebo montovaný dům, mnozí si představí nouzové řešení bydlení, ale montované domy nabízí víc než jen střechu nad hlavou. Montované domy jsou natolik vychytané, že je v nich radost bydlet.

16.5.2017
 
Když se řekne prefabrikát nebo montovaný dům, mnozí si představí nouzové řešení bydlení, ale montované domy nabízí víc než jen střechu nad hlavou. Montované domy jsou natolik vychytané, že je v nich radost bydlet.
 

Rychle řešení za rozumnou cenu

Montovaný dům představuje velmi rychlé a jednoduché řešení pro ty, kteří se rozhodli pořídit si nové bydlení. Stačí jen vybrat si vhodný pozemek a typ montovaného domu, který se nám bude líbit. Není potřeba zabývat se projektem či stavbou domu. Jednotlivé díly montovaného domu se vyrobí v továrně a jsou sestaveny přímo na našem pozemku.
 

Je možné postavit montovaný dům kdykoliv?

Montované domy lze stavět v kterémkoliv ročním období. Jestliže na stavbu domu spěcháme, je montovaný dům to pravé řešení. Vzhledem k tomu, že je dům montován takzvanou suchou cestou, neohrozí jeho stavbu ani zimní období. Montovaný dům lze, dle složitosti, postavit v rozmezí dvou a čtyř měsíců.
 


Stavební systém montovaných domů

Montované domy jsou stavěny systémem SIPs. Jde o univerzální systém, kterým je řešená konstrukce stěn, stropů, střech u různých typů staveb. Montované díly SIPs jsou využívány nejen ke stavbě rodinných domů, ale i průmyslových a polyfunkčních budov. Systémem SIPs lze řešit i přístavby u zděných budov.
 

Konstrukční prvek SIPs

Samonosné sendvičové panely SIPs se skládají ze dvou OSB desek. Mezi těmito deskami je izolační výplň ze samozhášlivého polystyrenu EPS. Panely jsou lepeny pomocí 100% pryskyřice bez formaldehydu. Panely SIPs jsou tedy zcela ekologické a jejich největším plusem je nízká hmotnost a velmi vysoká pevnost.
 

Výhody panelů SIPs

Sendvičové panely byly testovány na různé přírodní katastrofy a testy prokázaly, že montované domy z panelů SIPs jsou vysoce odolné proti otřesům a velmi dobře odolávají vlhkosti. Jestliže jsou zasaženy povodní, postačuje do výšky, kde byla voda vyměnit sádrokartonové desky a problém je vyřešen. Panely také splňují veškeré protipožární normy.