MagazínMontované domy Exklusiv

Montované domy série Exklusiv představují chytré řešení moderního bydlení či rekreace. Domy série Exklusiv lze využívat celoročně a díky použitým technologiím je lze směle označit za nízkoenergetické.

20.9.2017
 
Montované domy série Exklusiv představují chytré řešení moderního bydlení či rekreace. Domy série Exklusiv lze využívat celoročně a díky použitým technologiím je lze směle označit za nízkoenergetické.
 

Variabilita
 

U obou variant domů lze po domluvě s projektantem změnit dispozici oken, dveří či příček a tím získat bydlení ušité přímo na míru uživatele.
 

Technologie
 

Konstrukce domu je doplněná sendvičovým izolovaným panelem SIP. Ten je vyroben slepením OSB desek s izolační polystyrenovým jádrem ze samozhášlivého polystyrenu. Tak vznikne velmi tuhý, odolný a pevný panel. V roce 2004 byly panely SIP testovány v USA a na základě provedených testů bylo povoleno tyto panely používat v oblastech ohrožených hurikány i seismickou činností.
 

Doprava
 

Dům je dodáván jako stavebnice a dopravce jej umístí na určené místo na paletách. Je zapotřebí, aby zákazník zajistil pro dopravce dostatečně pevnou komunikaci pro příjezd nákladního vozidla s vlekem a stavebním jeřábem.
 

Montáž
 

Dům si lze smontovat svépomocí, avšak si také lze spolu s domem objednat i jeho montáž Na klíč.
 


Varianta Exklusiv M
 

Celoroční dům Exklusiv M má rozměr 7x4m. Přičemž na ploše 28m2 je prostor pro obývací pokoj s kuchyňským koutem, ložnici i koupelnu se sprchovým koutem a WC. Vstup do domu přes zcela zastřešenou terasu je řešen přes francouzské okno. Zcela krytá terasa o půdorysu 22m2 prakticky rozšiřuje užitnou plochu domu. Dům je velmi vhodný zejména k rekreačním účelům nebo jako odloučená pracovna. Může však také vyhovovat svobodným lidem či mladým párům.
 




Varianta Exklusiv L
 

Dispozice celoročního montovaného domu Exklusiv L vychází ze základní koncepce varianty Exklusiv M. Tento dům má půdorys téměř 69m2 přičemž 44m2 odpovídá obytné ploše domu a 25m2 zabírá nezastřešená terasa. Po vstupu do domu přes terasu vejdete do hlavní obytné místnosti a z té po obou stranách do dalších dvou pokojů, které lze využívat jako ložnici či dětský pokoj nebo pracovnu. Dům má dvě koupelny s toaletou a sprchovým koutem. Zastřešením terasy lze velmi zvednout komfort bydlení v domě.