MagazínMobilní dům pro komerční účely

Snadná výstavba, nízká pořizovací cena a kvalitní konstrukce pro celoroční využití. Mobilní domy běžné uživatele uspokojí těmito vlastnostmi. A co více? Jejich hlavní krása tkví v modularitě a možnosti je kdykoliv přestěhovat z místa na místo. A to bez nejmenších problémů. Díky tomu naleznout uplatnění nejen v soukromé ale také v komerční sféře.

Jako kancelář, showroom či centrum pro klienty. Mobilní domy se stále více častěji využívají pro tyto účely. Díky jejich variabilitě je možné si dispozice přizpůsobit zcela na míru.

Cena na minimu

Ideální prostor pro vaše podnikatelské záměry je často klíčem k úspěchu. A nerozhoduje pouze jeho komfort, ale především funkčnost, cena a výše ročních nákladů. Mobilní dům splňuje i ty nejnáročnější požadavky a stává se plnohodnotnou alternativou zděné varianty. Jedná se o ekologickou a ekonomickou stavbu, kterou je možné využívat celoročně.

Tzv. mobilheim představuje ideální kompromis mezi nízkou cenou a moderním bydlením. Celkové náklady na realizaci se odvíjejí především od vnitřního vybavení, velikosti a použitých materiálů. Všechny parametry se tak vždy dají přizpůsobit nastavenému rozpočtu. Svojí povahou je přizpůsoben pro jakýkoliv typ vytápění. Pokud tak zvolíme solární způsob, snížíme náklady na minimum.

Za každého počasí

Doba, kdy byl mobilní dům brán jako neplnohodnotná varianta bydlení, jsou již dávno pryč. Současná konstrukce se vyrábí z odolných SIP panelů. Ty jsou plně recyklovatelné a velmi šetrné k přírodě. Systém se skládá ze dvou OSB desek, a to včetně vrstvy z expandovaného polystyrenu. Ten izoluje teplo, zvuk a odolává ohni.

Rychlá výstavba

4-5 týdnů. V takovém časovém horizontu jsme schopni postavit mobilní dům na určené místo. Jedná se o dobu mezi založením stavby a dokončením realizace doplňků jako je terasa. Celá realizace je tak v naší režii, kdy zajistíme provedení doslova na klíč. Součástí je zařízení interiéru včetně koupelny, obkladů, dveří, malování a vytápění.

Zcela na míru

Při realizaci modulárního domu se nemusíte spoléhat pouze na typový projekt. Jeho parametry se dají upravit dle přání. Jedná se především o posunutí příček, změnu umístění oken, dveří a dalšího. Vždy závisí pouze na vašich preferencích.

Pokud se rozhodnete pro vytvoření sídla vaší společnosti, mobilní dům může v budoucnu růst s vašimi požadavky. Není problém kdykoliv stavbu doplnit o modul potřebné velikosti a rozšířit tak celkovou plochu.

Mobilní dům a stavební povolení

Stavební povolení při výstavbě není potřeba. Návštěvě příslušného stavebního úřadu se však nevyhneme. Dle zákona se mobilní dům považuje za výrobek, který plní funkci stavby. A díky tomu podléhá všem nezbytným náležitostem spojeným se stavebním zákonem.

Je nutné tak získat souhlas stavebního úřadu, jehož verdikt závisí, zda je záměr v souladu:

  • s vydanou plánovací dokumentací
  • s cíli a úkoly územního plánování
  • s požadavky na ochranu architektonických a urbanistických hodnot v území
  • s požadavky stavebního zákona a jeho prováděcích právních předpisů
  • s požadavky na využívané území
  • s požadavky na veřejnou dopravní a technickou infrastrukturu
  • s požadavky zvláštních právních předpisů a se stanovisky dotčených orgánů