MagazínMobilní domy = komfortní bydlení

Bydlení v mobilních domech je trend, který k nám přišel z USA. Výhody bydlení v těchto domech pochopí především ti, kdo chtějí bydlet rychle a levně nebo potřebují nějakým způsobem zastřešit své podnikatelské aktivity. Mobilní dům lze umístit na pronajatý pozemek i do záplavové oblasti, kde už stavební povolení jen tak nezískáte.

Bydlení v mobilních domech je trend, který k nám přišel z USA. Výhody bydlení  v těchto domech pochopí především ti, kdo chtějí bydlet rychle a levně nebo potřebují nějakým způsobem zastřešit své podnikatelské aktivity. Mobilní dům lze umístit na pronajatý pozemek  i do záplavové oblasti, kde už stavební povolení jen tak nezískáte. 


Pokud se rozhodnete pro mobilní dům, zjistíte množství nesporných výhod:
  • rychlé bydlení
  • široké možnosti využití
  • možnost pořízení nového či staršího domu


Možnosti celoročního bydlení

Mobilní domy tvoří ocelový skelet a je proto je pro celoroční bydlení nutné pořádně zateplit, chybět nesmí ani izolační dvojskla oken. Podlahy jsou vyrobeny z masivu nebo plastu, dají se pořídit mobilní domy se samonosnou konstrukcí.

Vnitřní vybavení se vyrovná běžným bytům i luxusním příbytkům. Kompletní  vybavení je zpravidla součástí dodávky mobilních domů. Moderní mobilní domy mohou sloužit k celoročnímu bydlení, výhodou je nízká energetická náročnost, ekonomické vytápění. Dispoziční řešení těchto domů je variabilní, domy lze různě kombinovat do sestav ve tvaru U nebo L., čímž navýšíme velikost obytné plochy.

Cena mobilních domů pak záleží na velikosti domu, vnitřním vybavení, použitých materiálech, zda jde o nový či starší dům, doba dodání je pak zpravidla 1 - 2 měsíce. Populární jsou také modulární domy. Domy se skládají z jednotlivých dílů podobně jako stavebnice. Dům je možné různě rozšiřovat o další místnosti.

K umístění mobilního domu není ve většině případů potřeba stavební povolení. Je nutné mít pozemek s inženýrskými sítěmi, na které dům připojíte. Vytápění je na plyn, elektřinu a nově také se využívají solární kolektory.