MagazínMěstský mobiliář v režii Hobbytec

Vzhled měst se postupně mění, modernizuje a vydává směrem k zelené udržitelnosti. Investice do městského mobiliáře se zvyšují. Důležité je pohodlí obyvatelů a moderní design jednotlivých prvků. V Hobbytec přinášíme širokou nabídku hliníkových staveb, které se mohou stát praktickou a elegantní součástí každé ulice či náměstí.

Hliník je moderní a variabilní materiál. Jeho rozměry, barevný odstín i celkové provedení je možné vytvořit zcela na míru. Navíc je cenově velmi dostupný. Všechny tyto vlastnosti perfektně pasují na ideální stavbu městského mobiliáře.

A co je městský mobiliář?

Teorie praví, že se jedná o prvky veřejného prostoru, tedy vybavení města a obce, které se veřejně využívá. Většinou se jedná o zastávky, kuřárny, lavičky, odpadkové koše, informační tabule či různé přístřešky. Nabídka však může být mnohem širší.

Přístřešky pro auto či kola

Naši prohlídku můžeme začít u krytého parkovacího stání. To je opravdu nedostatkovým zbožím ve větších i malých městech. V posledních letech však rostou výdaje na budování bezpečného uschování jízdních kol. Hliníkový přístřešek je v tomto skvělým pomocníkem. Jeho zastřešení odolá náročnému počasí. Navíc je do něho snadný přístup ze všech stran.  

Zastřešené parkoviště pro auto je velký luxus, který na mnoha místech schází. Jelikož je možné přístřešek zvolit v jakémkoliv rozměru, můžeme také vytvořit kryté stání pro více vozidel v řadě. Ideální pro prostory před restaurací či hotelem. 

Přístřešek na popelnice

Hliníkový přístřešek má velké množství využití. Pokud zvolíme jeho nenápadnou a menší variantu, může sloužit u uchování k popelnic. Ty budou chráněny před nepříznivým počasí a vandaly. Přístřešek je navíc zcela bezúdržbový a vyniká dlouhou životností.

Výstavní zimní zahrady

Kultura se často přesouvá do ulic, kdy nejrůznější výstavy zdobí náměstí. Proč je neochránit v prosklené a elegantní zimní zahradě? Velké skleněné stěny zajistí nerušený výhled na vystavovaná díla. Zastřešení umožní prohlídku i za sychravého počasí.

Autobusové zastávky a kuřárny

V nabídce Hobbytec naleznete také autobusové zastávky, a to v různých velikostech a provedení. A pokud si nevyberete z již vytvořených produktů, je možné si nechat zastávku vytvořit zcela na míru. Proč by lidé na autobus nemohli čekat v elegantní pergole se zastřešením ze skla či polykarbonátu? To stejné platí o kuřárnách.