MagazínMěstský mobiliář, a co všechno do něj patří?

Městský mobiliář zahrnuje celou řadu vybavení pro města a obce a pohodlí občanů. Jde o prvky veřejného prostoru, které pomohou dotvořit příjemnou atmosféru ulic i parků.

Městský mobiliář zahrnuje celou řadu vybavení pro města a obce a pohodlí občanů. Jde o prvky veřejného prostoru, které pomohou dotvořit příjemnou atmosféru ulic i parků. 

 

Co vše patří do městského mobiliáře

Zastávky  a kuřárny

 jsou v mnoha designech a různých rozměrech. Cestující ochrání před deštěm, sněhem, silným větrem i prudkým slunečním zářením.  Součástí mohou být integrované lavičky, lze je také využívat jako kuřárny, kdy je součástí také integrovaný popelník.  Jsou naprosto neúdržbové, navíc se v nich nedrží mech, nehrozí koroze. 
 

Přístřešky na kola

Přístřešky na kola jsou vhodné pro parky, k hotelům, ale i do centra města, kde si mohou cyklisté kolo snadno odložit. Přístřešky na kola ochrání kola před nepříznivým počasím. Jsou uzpůsobeny tak, aby se dalo kolo snadno uzamknout.
 

Lavičky

Jedním z nejdůležitějších segmentů mobiliáře jsou lavičky. Pro občany jsou vítaným způsobem odpočinku. Umístit je lze do parků, veřejných zahrad, před domy, na dětská hřiště i na náměstí. Na výběr je několika místné provedení, materiál je dřevo, kov nebo kombinace obojího.
 

Přístřešky na popelnice

Skoncujte s nepříjemným pohledem na zapáchající popelnice. Řešením jsou přístřešky na popelnice. Ty mohou být částečně či úplně kryté a nenaruší tak vzhled okolí. Přístřešky na popelnice mají příjemný design, navíc popelnice skryjí před vandaly, nepříznivým počasím. Výhodou je naprostá bezúdržbovost a dlouhá životnost. 
 

Informační a reklamní tabule

Ve městech je potřeba mít také informační a reklamní tabule, nejrůznější úřední desky a vitríny. Tabule mohou mít jednostranné či oboustranné zasklení. 
 
Výhodou mobiliáře by měla být dlouhá životnost, snadná montáž a demontáž, mobilita a samozřejmě vhodný poměr kvalita/cena.