MagazínLexan jako zastřešení přístřešku pro auto

Co v sobě skrývá tajemný pojem lexan? Jedná se o materiál, který se používá pro zastřešení pergol, stříšek a především přístřešků pro auto. Vyniká především svojí odolností, transparentností a dokonale chrání vůz před silnými slunečními paprsky.

Lexan svým vzhledem připomíná sklo, ovšem ve skutečnosti se jedná o kvalitnější druh polykarbonátu. Jeho vzhled je moderní a proto je využíván jako doplněk pro elegantní stavby, které reprezentují styl svého majitele. Jaké plusy s sebou tento materiál přináší?

Ochrana automobilu 

Lexan se pro ochranu automobilu stává vděčným materiálem. Kvalitní zpracování s sebou nese vynikají izolační vlastnosti a především 100% UV a 75% IR ochranu proti záření. Automobil tak netrpí pod vlivem silného sluníčka a jeho lak si zachová svůj lesk. V letních měsících nevstupujete do příliš vyhřátého interiéru. 
 

Bezpečnost na prvním místě 

Lexan nahrazuje skleněný materiál. Oproti němu je daleko bezpečnější variantou, která odolá silnému dešti, větru a zvládne též sněhovou pokrývku. I když brání vstupu silných paprsků, stále si chrání dostatečnou propustnost světla. Snadná údržba a dlouhá životnost představují základní standard. 

Lexan a jeho variabilita 

Tento materiál se hodí jak pro stříšky nad vchody, určité typy pergol a přístřešky pro automobily. Jeho využití je tak široké. Navíc umožňuje vytvořit řešení zcela na míru a rozměrům se takřka meze nekladou. Stačí si zvolit svojí oblíbenou variantu.