MagazínKryté posezení na terase

Také máte rádi ten pocit zaslouženého odpočinku, který si chcete vychutnat po návratu ze zaměstnání. Jen tak si chvíli posedět s kávou či vínem a kochat se výhledem na zahradu. Tento pocit nám může překazit jen náhlý déšť nebo jinak nepříznivé počasí. A i když nechcete přijít o přímý kontakt se zahradou, začnete uvažovat o zastřešení posezení.

Současná nabídka nám dává široké možnosti, jak si zajistit klidný večer na terase. Od klasického zastřešení až po designový typ zimní zahrady. Trendem současnosti je pak hliník. Jeho univerzalita si najde místo v jakémkoliv prostředí.

Pergola a zastřešení terasy

Hliníková pergola se postupně stává stálicí české zahrady. Populární řešení poskytuje ochranu před deštěm i silným slunečním zářením. Tajemství úspěchu tkví ve správně zvoleném zastřešení.

Konstrukce z kvalitního hliníku tak může být doplněna o bezpečnostní sklo či polykarbonát. Oba materiály vynikají dlouhou životností i nenáročnou údržbou. Polykarbonát je navíc doplněn o účinný UV filtr, který 100% brání před UV zářením.

Pergoly a krytá posezení foto

Posuvné stěny

Při volbě si terasu nechat úplně zakrýt, můžeme pergolu obohatit o skleněné boční stěny. Ty poskytují dostatečnou izolaci před chladným počasím v podzimních měsících. Vítr nemá také šanci. V současné době lze zvolit posuvnou variantou jednotlivých stěn. Jejich konstrukce je přizpůbena potřebám všech klientů a manipulace s ní není nikterak těžká. Zvládnou ji i ty nejmenší.

Výhody posuvného zastřešení tkví především v možnosti ho kdykoliv otevřít a vychutnat si naplno výhled do zahrady. Při horkých dnech můžeme dovnitř vpustit čerstvý vzduch.

Tip: Investici lze rozložit na dvě části. Nejprve vybudujeme pergolu a až situace dovolí obohatíme její stěny o prosklené části. A zimní zahrada je na světě.

Propojte exteriér a interiér

Vytvořte si nové místo v domě. Pokud zastřešíte terasu získáte prostor, který lze využívat jako letní jídelnu či menší botanický koutek. Zároveň vytváříme plynulý přechod mezi domácností a zahradou. Tvoří tak nárazník mezi interiérem a exteriérem. Tím se sníží tepelné ztráty obytného prostoru. Pokud je posezení s posuvným zastřešením orientováno vhodně vůči slunci, lze tento prostor využít pro čerpání pasivní sluneční energie.

Tip: Levné zahradní pergoly a krytá posezení v nabídce Hobbytec