MagazínKdo si hraje, nezlobí

Každý dospělý, který má děti, vždy ocení, když si jeho děti v klidu hrají a on má při svých nekonečných povinnostech chvilku pro sebe, ideálně doma na zahradě.

Každý dospělý, který má děti, vždy ocení, když si jeho děti v klidu hrají a on má při svých nekonečných povinnostech chvilku pro sebe, ideálně doma na zahradě.
 

Děti na zahradě

Zabavení malých dětí na zahradě nebývá velký problém. Těm stačí právě prolétající motýl, nebo chlupatá housenka. Děti jsou šťastné, když mohou objevovat svět a mnohdy si vystačí sami se sebou.
 
Starší děti preferují tým, kamarády, se kterými mohou svá dobrodružství sdílet. A i když má mnohá zahrada svá zákoutí probouzejících ve fantazii dětí jejich tajemné představy, je dobré zabezpečit dětem místa, která nejen probouzejí fantazii, ale poskytují také bezpečí.
 

Bezpečné místo pro hru

Děti jsou vynalézavé a v námi nabízených možnostech si vždy mohou najít skulinku, která je může ohrozit, ale s pořízením domácího dětského hřiště, jistě neprohloupíte. Dětská hřiště, díky unikátním detailům, poskytují dětem mnoho druhů zábavy a podporují jejich fantazijní vnímání světa, a pomocí žebříků, skluzavek a lan je udržují ve zdravé kondici.
 
Děti jistě potěší nejen hrací domeček, ale pro větší dítka je vhodná třeba fotbalová brána nebo trampolína.
 
A pokud chceme svým dětem opravdu dopřát, pořiďme jim zahradní bazén. Nemusíme se obávat velkého zásahu do prostoru zahrady, pokud pořídíme nadzemní bazén, ať už bude nafukovací nebo s pevnou stěnou. A v případě, že jsou naše prostorové i finanční možnosti širší, nebojme se a pořiďme si zapuštěný zahradní bazén. Radost při pohledu do zářících dětských očí nám zcela jistě vykompenzuje vloženou námahu.
 

Bazén na zahradě

Při koupi bazénu je dobré myslet také na pořízení schůdků, krycí plachty, osvětlení, solární sprchy a dalšího příslušenství, které nám zpříjemní pobyt u bazénu. U kvalitnějších bazénů je dobré zvážit jejich zastřešení. Avšak ani levnější bazény nemusí být ochuzeny, protože malé děti a zejména jejich rodiče, ocení ochránění dítěte před dlouhodobým slunečním zářením stínící markýzou.