MagazínJsou trampolíny jenom pro děti?

Z trampolíny mají určitě největší radost děti, ale skákání na kvalitní trampolíně jistě brzy propadnou i dospělí.

Z trampolíny mají určitě největší radost děti, ale skákání na kvalitní trampolíně jistě brzy propadnou i dospělí.

Proč si pořídit trampolínu?

Máte příliš aktivní děti, které neustále poskakují? Buďte rádi a smiřte se s tím. Děti zkrátka poskakovat musí. Neomezujme je v jejich zdravém vývoji, spíš je ve skákání ještě více podporujme. Trampolína bude skvělou zábavou nejen pro děti a i Vám poskytne dokonalou relaxaci, hned dvakrát. Za prvé můžete si zaskákat a tím protáhnout a zpevnit vlastní tělo. Za druhé na trampolíně se dokážou vaše aktivní děti dostatečně brzy unavit a i to má své plusy.

Blahodárné účinky skoků na trampolíně

Pomocí skoků na trampolíně se nejen zpevní a posílí svaly celého těla, zároveň se skokanům zlepšuje koordinace pohybů a při složitějších kreacích se zlepšuje taktéž koncentrace. Skákání na trampolíně představuje báječnou zábavu pro všechny, bez rozdílu věku a vede k zlepšení fyzické i psychické kondice.
 

Jak vybrat tu správnou trampolínu

Nabídka trampolín na českém trhu je velmi široká. Aby trampolína dobře a bezpečně sloužila, po dlouhou dobu, je žádoucí pořídit si jí u ověřených dodavatelů. Kvalitní trampolína by měla být zpracována z prvotřídních materiálů, které odolávají mechanickému a povrchovému poškození. U dobrého prodejce si můžete trampolínu navíc vyzkoušet.
 

Příslušenství trampolíny

Menší trampolíny bývají bez ochranné sítě, ty větší už mají dobře uchycenou ochrannou síť, která brání kontaktu s robustními pružinami. Pružiny jsou kryté speciálním lemem. Ochrannou síť bychom měli pořídit i do prostoru pod trampolínou, vyhneme se tak případným úrazům dětí a domácích zvířat, které zabloudili pod trampolínu. Vhodné je k trampolíně pořídit také schůdky s protiskluzem a krycí plachtu na skákací plochu.

Montáž trampolíny

Trampolíny jsou od výrobce dodávány jako stavebnice, ale s pomocí přiloženého návodu není jejich složení nijak náročné. Trampolínu bychom měli postavit na rovný povrch. Na zahradě můžeme její stabilitu zvýšit pomocí kotev do země. V interiéru zvažme dostatek místa nejen okolo trampolíny, ale i při výskoku.