MagazínJednoduché řešení se stavebnicovou pergolou

Elegantní, rychlé a levné řešení. To je tzv. stavebnicová pergola. Její funkčnost ohromí každého, navíc vládne absolutní jednoduchostí. Složit ji dokáže opravdu každý a během pár hodin. Jaké další výhody skrývá? Podívejte na jednu z našich realizací.

Základem stavby je hliník. Nadčasový materiál dává pergole designový vzhled a neocenitelné vlastnosti. V podstatě nezničitelná konstrukce je doplněna o sendvičový polykarbonát se 100% UV ochranou. Díky tomu je zaručena dlouhá životnost.

Stavebnice pro starší

Pro stavbu nejsou potřeba žádné základy. Vystačíte si pouze s pevným podkladem pro ukotvení. V tomto případě je tak vhodné využít podloží terasy. Při realizaci nemusíte dělat žádné kompromisy. Materiál a povaha celého objektu je absolutně variabilní. Lze tak lehce upravovat výšku, hloubku a podélně posouvat nohy. Všechny komponenty jdou navíc propojit s absolutní lehkostí.



Na místě se není třeba se obávat umístění střešní konstrukce. Panely se dají jednoduše nasunout bez dalšího spojovacího materiálu a nutnosti lézt nahoru. Vše je navíc vyřešeno maximálně prakticky a pokud se třeba v zimě bojíte, že neuhlídáte velké množství sněhu, střešní panely se dají snadno vyndat.

Terasa jako v peřince

Pergola vytváří příjemný stín, zároveň však zůstává dokonale prosvětlena. Hodí se tak nejenom pro parné letní dny, ale je ideální také pro společné chvíle za jarního deště. Posuvné prvky se dají přesně přizpůsobit terase a zcela pokrýt její plochu. Zároveň je možné ji postavit z boku domu a využít jako přístřešek pro auto.

V případě, že toužíte po zakrytější variantě, nápadům se meze nekladou. Pomocí bočního dílu lze pergolu z jedné či z více stran zakrýt a zvýšit tak ochranu před větrem a dalšími nepříznivými výplody počasí. V budoucnu se dá stavba také jednoduše rozšířit, a to díky propojovacímu kitu. Ten umožňuje spojit libovolný počet pergol dohromady a vytvořit tak nezapomenutelné dílo.

Podívejte se na výhody levné pergoly v nabí