MagazínKam nejlépe umístit garáž pro vašeho miláčka

Místo pro auto bylo vždy nedílnou součástí domu, dnes je však populární volit samostatné řešení. To může představovat volně stojící garáž či designový přístřešek. Která z variant je tedy ideální?

Především je třeba říci, že garáž je investicí navíc a zabírá v domě poměrně široký prostor, který by se jinak dal využít k obytným účelům. Dále může narušovat také tepelné proudění a izolaci, a to už bývá závažnějším problémem. Pro mnohé je lepším řešením třeba samostatná betonová garáž. Ta nemusí být postavena hned vedle zdi domu, ale i na druhém konci zahrady. Záleží čistě na vašich preferencích.


Samostatná garáž nepůsobí tepelné ztráty 

V mnoha případech se jeví mnohdy jako efektivnější řešení si postavit prefabrikovanou garáž z jednoho kusu vně domu. Pro samostatnou vystavěnou variantu totiž mluví spousta skutečností. Především máte naprostou jistotu, že vám garáž nijak neochladí zdi a nebude tak narušovat jinak pečlivě propočítané tepelné proudění v domě. Tím v konečném důsledku minimalizujete rizika vzniku tepelných mostů.
 
Podívejte se na video nabídky našich garáží
 

Parkování v domě? Jedině ve sklepě 

Betonová samostatně stojící garáž má tedy neoddiskutovatelné výhody. Ve výsledku šetří peníze a zbavuje dům náročnosti na vytápění. V tomto směru se tak efektivitou může rovnat parkování ve spodní části domu či sklepě. Tato část domu díky své přirozené poloze je stále nejpopulárnější variantou.