MagazínJaký vybrat tvar zastřešení pro přístřešek pro auto

Přístřešek pro auto chrání vůz před silnými slunečními paprsky, deštěm, kroupami a případně sněhem. Jedná se o elegantního a funkčního pomocníka v případech, že nedisponujete garáží. Ve svém vzhledu zcela variabilní stavba nabízí velké množství provedení. Ty se liší především tvarem zastřešení. Jaké máme v tomto možnosti?

Střecha u přístřešku je nejdůležitějším elementem, který definuje základní funkce. Jako materiál se nejčastěji využívá polykarbonát. Jeho odolnost si poradí s náročným počasím a dlouhá životnost zachová všechny výhody po dlouhá léta. Navíc obsahuje účinný UV filtr. Ten chrání automobil před nežádoucím slunečním zářením.

Hliníkový profil je velmi variabilní a zastřešení se nabízí ve velkém množství tvarů. Představíme ty základní, probereme jejich výhody a výběr zůstane na vás.

Otevřený přístřešek pro auto

Nejklasičtější tvar hliníkového přístřešku pro auto. Jednoduché zpracování je univerzální ve svém vzhledu a zapadne do každého okolí. Lze ho zvolit ve velkém množství rozměrů a přizpůsobit velikosti automobilu. Navíc může sloužit i jako přístřešek pro zahradní posezení či k uchování pracovního náčiní.  

Ploché zastřešení

Nezvyklé a s nádechem luxusu. Ploché zastřešení bývá často zajímavě ukotveno a přístřešek působí velmi elegantně. Tento typ s sebou nese náročnější údržbu, a to především v zimním období. Tehdy je nutné častěji odmetat napadaný sníh, který se zde může držet. Ovšem musela by přijít několikadenní vánice. Současné materiály odolají náporu větší pokrývky, která v našich klimatických podmínkách příliš nehrozí. 

TIP: Hliníkový přístřešek KWC DOUBLE je vytvořen jako parkovací stání pro dva automobily. 

MJOINT a YJOINT tvar

Tento typ je přizpůsobený pro více automobilů. Provedení MJOINT celý prostor uzavírá a chrání před bočním deštěm. Zároveň se z něho snadno odstraňuje napadaný sníh. Naproti tomu YJOINT působí velmi zajímavě a jeho otevřený design zajistí dostatek prostoru pro parkování a pohyb okolo vozidla. Obě varianty nabízejí dokonalou ochranou před slunečním zářením

 

Sedlová střecha 

Inspirovaná klasickým provedením dřevěného přístřešku pro auto se sedlová hliníková střecha začíná stále více prosazovat na českých dvorcích. Žádaná je svou multifunkčností. Kromě ochrany vozidla může vytvořit místo pro zahradní posezení a stát se pergolou. Využití naléza i v komerční sféře, a to na zahrádkách restaurací.