MagazínInvestujte do zdravého bydlení

Plísně, prach, nedostatek kyslíku. Každý z nás určitě zažil čas, kdy se s těmito nástrahami musel potýkat u sebe doma. Jak situaci řešit? Často investujeme do drahých praček vzduchu, odvlhčovačů nebo nových oken. My však víme o lepším řešení.

Bydlení ve špatném prostředí může mít velký dopad na vaše zdraví a projevit bolestmi hlavy, celkovou únavou či nesoustředěností. V případě, že jste astmatici nebo alergici je situace ještě daleko horší. Jedná se často o výsledek špatného větrání a přebytku oxidu uhličitého, který způsobuje pocit, že se nemůžete nadechnout.

Tzv. zdravé bydlení

Požadavky zdravého bydlení mohou splňovat montované domy i dřevostavby, jen je potřeba instalovat promyšlenou vzduchotechniku. Ta zajistí, aby byl v domě dostatek čerstvého vzduchu i stále klima během celého roku. Způsob řízeného větrání zajistí, že je v prostoru dost kyslíku i při zavřených oknech.

Použití stavebních materiálů bez příměsí formaldehydů a jiných chemických látek a difúzně otevřené izolační vrstvy, které umožňují udržet v dřevostavbě optimální vlhkost, jsou vhodné právě pro alergiky a astmatiky. A je jedno, jestli jde o montovaný dům s panelů SIP, které zajistí vysokou energetickou úsporu.

Podívejte se na video o konstrukci dřevostavby


Nejen dům je důležitý
 
Abyste však žili zdravě, je potřeba na bydlení pohlížet v širším kontextu. Nejen dům je důležitý, ale také jeho okolí. A tak je žádoucí najít vhodné místo, kam dřevostavba dobře zapadne. Dřevostavby jsou už od samého počátku řešeny tak, aby šetřili nejen provozní energie ale i své okolí. A tak pořízením dřevostavby získáte nejen ekonomické ale také ekologické bydlení, které nezatěžuje životní prostředí.