MagazínJak zařídit domácí dětské hřiště

Lámete si hlavu nad tím, jak zabavit svého potomka nejen doma, ale také venku na zahradě? Vytvořte na ní dětské hřiště. To, Jak by mělo domácí dětské hřiště vypadat a na co nezapomenout, se dozvíte v tomto článku.

Lámete si hlavu nad tím, jak zabavit svého potomka nejen doma, ale také venku na zahradě? Vytvořte na ní dětské hřiště. To, Jak by mělo domácí dětské hřiště vypadat a na co nezapomenout, se dozvíte v tomto článku.


Pískoviště nesmí chybět

Základem každého dětského hřiště je pískoviště, které spolehlivě zabaví jak kluky, tak holky. Na Hobbytec proto najdete hned několik pískovišť v moderním provedení. Například dětské pískoviště s verandou z borovicového dřeva - zastřešená veranda je vybavena kolečky, samotné pískoviště se nachází pod ní a lze jej odtud kdykoliv jednoduše vysunout a za deště zase zasunout zpět, aby nenavlhl písek, případně do pískoviště neměly přístup potulující se kočky a jiná zvířata.

Oblíbené je rovněž pískoviště s postranními lavičkami a výškově nastavitelnou, sklopnou střechou, která dětem během hraní si na pískovišti zajišťuje stín, a za deště se dá spustit až do úrovně laviček tak, že zakrývá celý prostor pískoviště.


Nezapomeňte na skluzavky a houpačky

Pokud se ptáte, čím dalším vybavit domácí dětské hřiště, rozhodně nezapomínejte ani na u dětí tolik oblíbené skluzavky a houpačky. Obojí dnes můžete rovněž koupit jako hotové řešení, které už jen jednoduše smontujete na místě svépomocí.

Obecnou výhodou kupovaného řešení je pak také to, že splňují předem dané technické a bezpečnostní standardy, což ani při vší snaze nemusí platit pro skluzavky, houpačky a další součásti hřiště vyrobeného svépomocí.

Pořiďte celou sestavu

Pokud máte na zahradě dostatek prostoru, můžete zařídit dětské hřiště celé najednou jednoduše tak, že pořídíte hřiště pro děti ve formě sestavy. Na pohled, ale i co se vybavenosti týče, snesou srovnání s veřejnými hřišti, které najdete na každém sídlišti. Taková sestava běžně zahrnuje jednu až dvě skluzavky a pískoviště v jednom, větší modely také houpačku, ke všemu jsou cenově dostupné.


Hitem jsou také dětské domečky

Alternativou k sestavě dětského hřiště pak mohou být rovněž populární dětské zahradní domečky, mezi nejžádanější pak patří zejména hrací domečky na nožkách, vybavené verandou, z níž kromě schůdků vede také malá skluzavka. Volný prostor pod domečkem pak může být využit právě pro umístění pískoviště. Obecně si domečky získávají oblibu zejména proto, že si zde mohou děti zřídit vlastní "chaloupky", či "pevnost" a mít tak vlastní prostor ke své realizaci.


Co takhle trampolínu?

Pokud si stále kladete otázku, jak zařídit domácí dětské hřiště, máme pro vás další tip. Zvažte pořízené dětské trampolíny. Dítě tak získá prostor k vybití své energie a zároveň skákání prospěje jeho zdraví a fyzické kondici. Zlepší si schopnost orientace v prostoru, ale i rovnováhu... Nejenom, že díky ní bude vaše dítě v pohybu, ale může si procvičit třeba také rovnováhu. Řada trampolín má navíc praktické bezpečnostní sítě pro zajištění maximální bezpečnosti při skákání.