MagazínJak zabránit přehřívání interiéru auta? Stačí zvolit správnou variantu přístřešku

Přístřešky pro auto vám pomáhají chránit auto před nástrahami počasí. A nejedná se pouze o silný déšť, kroupy nebo sněhovou nadílku. Přehřívání interiéru i je nebezpečnější, než si myslíte. A právě vhodný typ této stavby může zachránit vozidlo před nevratným poškozením. 

Letní měsíce přinášejí hrozbu pro váš automobil. Pokud ho necháte na pospas silným slunečním paprskům, může interiér dosáhnout nesnesitelného klima. Říká se, že při venkovní teplotě 30 °C, může uvnitř automobilu až 60 °C. Když rtuť v teploměru vystoupá na 40 °C, vozidlo může připomínat vyhřátou troubu. 

Že v takových případech nesmíme nechávat v automobilu domácí mazlíčci či naše ratolesti, je všeobecně známo. Ovšem i jednotlivé části karoserie, sedačky a další komponenty pod přívalem opravdu velkého horka trpí. Nehledě na to, že takový interiér není po několik minut možné užívat. Jak si tak poradit s tímto efektem, pokud nedisponujeme garáží?

Přístřešek pro auto je odpověď

Zděná garáž je stále ideální varianta, ovšem většina rodin v současné době disponuje více než jedním autem a právě na to druhé již místo nyní. Parkování bez ochrany před domem s sebou může nést všechny již zmíněné nástrahy. Stavba nové garáže je nákladná a zabere spoustu místa. A v tuto chvíli přichází na řadu přístřešek pro auto

Tato funkční stavba se vyrovná zděné variantě krytého parkovacího stání. Dnešní technologie ušly kus dopředu a při výrobě je použito těch nejkvalitnějších materiálů. A pak již závisí pouze na vás, kam si přístřešek umístíte. I takové rozhodování má své náležitosti. Musíte brát v úvahu odkud svítí slunce nejvíce, a to s cílem ho eliminovat především v poledních hodinách, kdy je nejsilnější. 
 

Možnosti provedení 

A nejen správné místo, ale také provedení přístřešku pro auto rozhoduje. V tomto směru je na výběr hned z několika možností. Hliníková konstrukce je velmi variabilní a její rozměry se dají přizpůsobit vašim potřebám. Zároveň se dá zvolit varianta pro více aut, případně přístřešek volně stojící v prostoru nebo přikotvený ke zdi domu. 
 

A v čem tkví to kouzlo

Hliníkové přístřešky pro auto jsou vybaveny zastřešením z plného lexanu. Ten vyniká svou odolností, transparentností a ochranou vozu před slunečními paprsky. Povahou a designem připomíná sklo, ve skutečnosti ho však přesahuje svými funkčními vlastnostmi. Obsahuje totiž UV filtr, který poskytuje 100% UV a 75% IR ochranu proti záření. Díky tomu spolehlivě chrání automobil před přehřátím a interiér nechává ve snesitelné teplotě. Exteriér vozidla je stále ve stínu, čímž je bráněno vyblednutí laku a jeho poškození. 

Vyberte si z nabídky přístřešků pro auto