MagazínJak využít terasu u mobilního domu

Velká terasa je často snem každého milovníka pohodlného stylu života. Její využití je víceúčelové a kromě dokonalého relaxu nabídne i místo pro setkávání s přáteli a rodinou. Pokud se jí navíc rozhodnete ochránit i před nepřízní počasí, můžete její služeb využívat prakticky pro celý rok.

Dostatečný prostor při budování terasy u mobilního domu je základ. Naše zkušenosti praví, že je nejlepší mít k dispozici alespoň 10 m². V takovém případě zbyde dostatek místa pro umístění grilu, posezení a dalšího zahradního nábytku. Co když však toužíme terasu využívat daleko více? 

Zastřešení, osvětlení a stínění

Z terasy se může stát další prostor v domě. První možnost představuje pergola z hliníkového nebo dřevěného materiálu. Nabídka je široká. Celý problém lze vyřešit jednoduše prostřednictvím tzv. stavebnicové pergoly. Její montáž je zcela snadná a zvládne ji i průměrně zručný kutil svépomocí. 

Pokud disponujeme terasou atypických rozměrů, volíme řešení přesně na míru. Zakázková výroba v oblasti hliníkových pergol není nejmenší problém. Tento materiál vyniká svou variabilitou. Jeho součástí je i kvalitní zastřešení. V tomto směru se stále oblíbenějším stává polykarbonát. Kromě odolnosti vůči dešti nabízí UV filtr, který chrání před silným slunečním zářením. 
 

K možnosti prodloužení pobytu v prostorách pergoly nám pomohou i vhodně zvolené doplňky. Jedná se o osvětlení nebo stínění. To nás ochrání před náhlymi změnami počasí. V případě, že nám toto řešení nestačí, nabízí se volba posuvného zasklení a z objektu tak vytvořit zimní zahradu pro celoroční nebo sezónní využití.