MagazínJak vyřešit vstup do domu? Hodí se vchodová stříška, zimní zahrad i pergola

Prší, sněží, je zima. Vstup do domu tímto mrazivým počasím obzvláště trpí. Jak tuto situaci řešit? Samozřejmě to není jednoduché, ale musíte se k tomu postavit čelem a udělat potřebná opatření. Poradíme vám.

Například ochrana vchodu se dá řešit docela jednoduchým způsobem. Pro tyto účely se perfektně hodí vchodová stříška. Nemusí být nijak nákladná a komplikovaná, úplně stačí základní konstrukce, která bude splňovat svoji funkci. Důležité je hlavně to, aby vás ochránila při příchodech a odchodech. Zároveň nezapomínejte na to, aby ladila s celým domem. Obvykle stříšky tvoří jednoduché hliníková či ocelová konstrukce. K jejich zakrytí se používá průhledný plast, velmi moderním je také polykarbonát.

Podívejte se na naší nabídku stříšek
 


Předsunutá zimní zahrada je skvělá

Na druhou stranu, pokud vám stříška nestačí, dá se vstup do domu řešit i jiným způsobem. Například zimní zahrady nemusí vždycky stát nutně za domem. Klidně mohou být naopak předsunuty před dům a tvořit vstup do něj. Samozřejmě tomu musí být přizpůsoben jejich tvar, velikost a podoba. Výhodou je, že zároveň vytváří i tepelný přechod, díky tomu nemusí například docházet k výraznějším únikům tepla vchodovými dveřmi.

 

I pergola může vytvořit hezké uvítání

Jiné možnosti řešení vstupu nabízejí třeba i pergoly. Existují různé typy, například kovové pergoly, po nichž se mohou pnout různé rostliny. Dá se také například zhotovit pergola už od branky, jež vytvoří jakýsi zelený tunel, který pak bezprostředně před vstupem přejde v zastřešenou pergolu. Klidně se tak můžete suchou nohou dostat od branky až k domu, za předpokladu, že pergola bude skutečně důkladně porostlá zelení. Nebudete potom trpět nepřízní počasí.