MagazínVytvořte si svoje oblíbené místo

Možná se chystáte stavět nový moderní dům a plánujete i zimní zahradu. Rádi byste, aby byla „in“ a měla co nejméně rušivých prvků. Máme pro vás pár rad, jak vaše požadavky zcela splnit.

Masivní objekty patří minulosti

Jednotlivých typů je samozřejmě celá řada. První zimní zahrady byly bytelné, jejich rámy vynikaly mohutností a hlavním materiálem bylo dřevo či kov. Jednalo se o masivní objekty, kde rámy musely nést hmotnost těžkých skel. Dnes už je naštěstí všechno jinak. Konstrukce mohou být lehčí, vzdušnější a jednodušší. Skla jsou odlehčená, vše působí mnohem lehčeji.

Praktická hlediska jsou důležitá

Lehkost, vzdušnost, snadná manipulace, ale zároveň i pevnost, bytelnost a také estetický dojem. Všechna tato hlediska se snoubí v konstrukci zimních zahrad, které se v současnosti nabízí na trhu. Samozřejmostí je splnění veškerých praktických hledisek, ale zároveň je velice důležitý i design zimní zahrady. Nikdo nechce mít doma nešikovný mohutný přílepek, který bude dům spíše hyzdit, než krášlit. 

Tip: zimní zahrady celoroční

Vytvoříte si Openspace

V současnosti jsou zkrátka „in“ lehké zimní zahrady se zabudovanými posuvnými stěnami z bezpečnostního skla či polkarbonátu, které můžete podle potřeby posouvat. Jde o skla bez rámů. Prostor zimní zahrady díky tomu můžete otevřít na tzv. openspace. Jde o velice moderní a zároveň střídmý a jednoduchý design. Celý objekt u domu pak působí svěže a lehce. Minulostí jsou těžkopádná silná skla uzavřená do malých rámových tabulek. 

Videoprezentace: Zimní zahrada HAPPINA

Potřebujete i stínění

Takové zimní zahrady a zasklené pergoly můžete využít i jako letní posezení. Samozřejmým předpokladem je, že bude vytvořeno stínění. Například může jít o tkaniny opatřené UV filtrem, či například svislé rolovací stěny. Ty potom zajistí podle potřeby nejenom stín, ale také dostatečné soukromí. Zkrátka trendy zimní zahrada vypadá jako kompletně prosklený objekt se skly bez rámů. 

Prohlédněte více z kategorie: Zimní zahrady