MagazínJak vypadá moderní mobilní bydlení?

Mobilní domy byly původně určeny spíš pro sezonní bydlení a rekreaci. Dnes je však možné, je za splnění určitých podmínek, využívat celoročně. Mezi tento typ obydlí patří také mobilní dům Superior.

14.6.2017

Mobilní domy byly původně určeny spíš pro sezonní bydlení a rekreaci. Dnes je však možné, je za splnění určitých podmínek, využívat celoročně. Mezi tento typ obydlí patří také mobilní dům Superior.
 

Dům Superior

Mobilní dům Superior (na obrázku) má rozměry 10 x 4 metry. A přestože má obytnou plochu pouhých 40m2 najedeme v něm vše, co pro celoroční užívání potřebujeme. Předsíň navazuje na koupelnu s WC s možností ustavení sprchového koutu. A po obou stranách koupelny je obytná místnost. Mobilní dům Superior představuje ideální řešení pro svobodné či bezdětné páry.
 

Konstrukční řešení mobilního domu

Konstrukční rámy z lehké oceli zajišťují pevnost a stabilitu mobilního domu. Konstrukci stěn, podlahy i střechy doplňuje stavební systém SIPsCZ. Jde o samonosný sendvičový panel z OSB desek s izolační výplní ze stabilizovaného samozhášlivého polystyrenu.
 

Přeprava a ustavení domu

Přestože má mobilní dům podvozek, nelze jej přepravovat samostatně po silnici, vzhledem k jeho nadměrným rozměrům je potřeba mobilní dům přepravit na přívěsu. Pomocí něj lze dům přepravit po celé ČR. Avšak pro jeho bezpečné ustavení je potřeba místo přístupné pro stavební autojeřáb, který dům umístí na předem připravené místo.
 

Ihned k nastěhování

Mobilní dům Superior je dodáván s elektroinstalací včetně bojleru, s kompletními rozvody vody a odpadů. Střešní konstrukce je opatřená svody pro dešťovou vodu. Plastová okna jsou doplněná žaluziemi a parapety a v koupelně nechybí keramická dlažba a obklady. V obou pokojích jsou laminátové podlahy a vnitřní sádrokartonové stěny ošetřené nátěrem. Samozřejmostí je příprava pro osvětlovací tělesa.
 

Doporučení

Před pořízením mobilního domu je vhodné navštívit ukázkové centrum, kde má zákazník jedinečnou možnost si mobilní dům projít a poradit se s odborníky ohledně vhodného výběru. Mobilní domy jsou dodávány v různých modelových řadách, které se liší velikostí, umístěním oken, příček a dalšího zařízení. Tyto dispozice je pak možné po dohodě s projektantem upravit.