MagazínJak vybrat sušák na prádlo

Přečtěte si, jak vybrat sušák na prádlo, aby vám perfektně vyhovoval.

Přečtěte si, jak vybrat sušák na prádlo, aby vám perfektně vyhovoval.

Sušáky na prádlo nemusíte znát jenom v klasickém rozkládacím provedení, určeného primárně do interiéru, ale vzhledem k tomu, že prádlo nejrychleji uschne venku, se podíváme i na venkovní sušáky.


Jak vybrat sušák na prádlo? Začněte velikostí

Důležité jsou především správné rozměry, které by měly odrážet vaše individuální potřeby, a tedy zohlednit četnost praní a počet osob v domácnosti, aby se na sušící plochu vše vešlo ideálně najednou. Případně, aby se věšák bez problému vešel do vyhrazeného prostoru a umožňoval tak pohodlnou a rychlou obsluhu.

Jak je to s ukotvením?

V případě kotvení sušáku jsou na výběr hned tři možnosti - náročnější kotvení do betonu, které zároveň   zajistí sušáku neotřesitelnou stabilitu, případně ukotvení na stěnu či fasádu, nejjednodušší je pak klasické ukotvení do země pomocí vrutu.

Nezapomeňte na doplňky

Dále volíme také podle samotného vybavení sušáku na: délku šňůry, případně doplňky v podobě praktických háčků na zavěšení ramínek. Anebo podobná řešení pro možnost zavěšení menších kusů prádla bez použití klasických kolíčků. Vhodné je podívat se také na ceny náhradních komponent.


Myslete i na praktičnost

S čím může být spojena? Třeba s tím, že sušák na prádlo bude odnímatelný či skládací, což je praktické zejména proto, že tak nebudete muset využívat sušák například výhradně na zahradě. Stejně tak se může hodit přítomnost lišt chránících šňůru před nečistotami, díky nimž budete mít jistotu, že vaše čerstvě vyprané prádlo bude i po sejmutí se šňůry čisté.