MagazínCo rozhoduje při výběru garáže

Garáž představuje nejoblíbenější místo muže. Často neslouží pouze jako přístřešek pro auto, ale také jako kutilská dílna, trucovna nebo skladiště sportovního náčiní. Přinášíme vám pár tipů, jak při její realizaci vybrat ty správné rozměry a nakonec i celkový design. 

1) Zvolte si kritéria rozhodování

Za prvé je třeba si ujasnit, pro jaký účel budete garáž potřebovat. Kutilská dílna, odkládací místo pro nepotřebné věci, sklad sportovního náčiní na letní i zimní sezónu, pánská trucovna či pouze jako přístřešek pro automobil. To vše tato stavba může bezezbytku plnit. Na základě tohoto rozhodnutí se odvíjí výběr doplňků, intenzita osvětlení, velikost oken a prostoru. 

2) Materiál vytváří design

Cena materiálu, ze kterého bude garáž postavena, bývá důležitým rozhodovacím prvkem. V dnešní době začíná vítězit velmi příznivá varianta plechové garáže, a to především oproti zděné či betonové alternativě. Ty sice nabízejí osvědčenou designovou kvalitu, ovšem jejich cena často šplhá nad rámec našeho rozpočtu. V nabídce lze však nalézt kvalitní plechovou garáž s omítkou, u které na první pohled nelze poznat, že se jedná o tento materiál. Vypadá navíc naprostor dokonale a poskytuje vysoký komfort. 
 
Podívejte se na video nabídky našich garáží
 

3) Na rozměrech záleží

Velmi důležitý je ale u garáže také její rozměr. Obecně se přidává na každé straně garáže 60 cm, v takovém případě prostor dovolí kolem auta i pohyb třeba osoby na vozíku. Jestliže zvažujete objekt využívat i pro další účely, doporučujeme rozšířit plochu minimálně o 1,5 metru. V takovém případě vzniká místo například pro skladovací regály.

Více z kategorie Garáže