MagazínJak si zařídit domácí wellness

Milujete vyhřívání se v sauně nebo večerní relax ve vířivce, ale nemáte čas jezdit do wellness centra každý víkend? Pořiďte si wellness domů. Poradíme vám, jak si zařídit domácí wellness.

Jak na domácí wellness

Svět wellness nabízí mnoho přístrojů, které nám zpříjemní život a blahodárně působí na náš organismus i tělo. Co by vám nemělo doma chybět? 
 

Finská sauna

V samostatné kabině jsou umístěny kamna s nahřátými kameny, na které je potřeba jednou za čas nalít vodu. Výhodou je možnost nechat si vyrobit saunu na klíč. 
 

Infrasauna

Infrasaunu tvoří  malá infrakabina ve které teplo produkují zářiče vysílající infračervené záření, které působí na pokožku regeneračními účinky. 
 

Whirpool

Whirpool je bazén menších rozměrů, pohodlně si do ní můžete sednout nebo lehnout. Díky mnoha masážním tryskám poskytuje uvolňující a dokonalou hydroterapii. Nesprávně se v českém jazyce označuje jako vířivka. 
 

Vířivka

Mobilní vířivky umožní relaxovat nejen na terase či zahradě domu, ale také v interiéru. Mobilní vířivka  lze libovolně umisťovat. Mobilní vířivky mají zabudovaný panel s mnoha masážními funkcemi. Důležitý je prostor pro manipulací s vířivkou, zvažte také šířku dveří. 
 

Bazén

V současné době máme neomezené možnosti, jak si pořídit bazén. Můžete si ho pořídit v domě, u domu nebo si pořídit nadzemní bazén, který můžete použít v interiéru i exteriéru. Pro ohřev vody je třeba umístit k bazénu čerpadlo na principu vzduch-vzduch. 
 

Co je pro domácí wellness důležité

  • Je nutno zajistit dobré odvětrávání
  • Nutné je vhodné vytápění
  • Podlaha musí být rovná, s dostatečnou nosností
  • Pro jednotlivá zařízení je vhodné mít samostatně jištěný přívod 
  • U vířivky zvažte, jak ji budete napouštět a vypouštět
  • Nezapomeňte na správný vzhled prostoru