MagazínJak si zabezpečit pohodu na zahradě také za deště?

Když organizujete na zahradě akci, nemusíte se zajímat o počasí. Stačí postavit party stan a zábava s přáteli může pokračovat i v dešti.

Když organizujete na zahradě akci, nemusíte se zajímat o počasí. Stačí postavit party stan a zábava s přáteli může pokračovat i v dešti.

Party stany mají široké využití

Party stany nabízí skutečně široké uplatnění. Použijete je jako estetický i funkční prvek do vaší zahrady, poskytnou vám soukromí před zvídavými pohledy sousedů, ochrání vás před deštěm i sluncem, lze je použít také na uskladnění mnoha věcí. Party stany využijete nejen u domu, ale i na různých akcích pod širým nebem nebo u baru.

Party stany sestavíte snadno

Party stany mají lehkou konstrukci, kterou velmi snadno sestavíte. Jediným pohybem jej zvládne složit a rozložit jediný člověk. Složit je lze do přenosné tašky, velké stany snadno usnadníte. Výhodou je nízká cena, snadné využití. Lze je doplnit o elektřinu, ozvučení, ale i nábytek a dekorace. Použitím regálu z nich uděláte dočasný sklad.

Jak vybrat vhodný stan

Nejprve si ujasněte, na co a pro kolik osob party stan potřebujete. Je potřeba také zvážit, zda se vám vybraný model vejde na zahradu. Vybrat si můžete klasickou nebo nůžkovou konstrukci. Kvalitně jsou srovnatelné, liší se pouze cenou a způsobem stavby. Důležité je také to, jak je stan po složení kompaktní. Pokud jej nevyužíváme, budeme jej chtít někde uskladnit.

Rozhodněte se i podle ceny

Posledním a velkým parametrem je také pořizovací cena party stanu. Levnější modely koupíte za pár tisíc. Velké party stany na míru mohou stát i několik desítek tisíc. Tato řešení už jsou však spíše profesionální, vhodné na velké akce. Na zahradu vám postačí malý stan, který využijete v sezoně a na zimu jej uklidíte.