MagazínJak si pořídit garáž do 100 000 Kč

Kryté parkovací místo je nedostatkovým zbožím. Ve větších i menších městech je garáží pomálu. Velké množství z nich je zabraná a stávající majitelé si je drží pro své potomky. Především na sídlištích vídáme přeplněná parkoviště. Jak se s takovou situací vypořádat?

Mobilní garáže přinášejí jisté možnosti. Jejich popularita tkví ve variabilitě, odolnosti a jednoduché realizaci. S nimi nic nestavíte, pouze montujete. Díky tomu není potřeba stavebního povolení, ale pouze územního souhlasu. Stačí si tak zajistit menší pozemek a řešení s ochranou automobilu je na světě.

Nízká počáteční investice

Montované garáže vynikají nízkou pořizovací cenou. Jejich montáž je rychlá a snadná. Tyto vlastnosti z nich dělají levnější variantu oproti zděnému řešení. Ve svém vzhledu ani odolnosti nic neztrácejí. Vždy zapadnou do svého okolí. Barevný odstín omítky lze přizpůsobit vlastním preferencím. V nabídce je rovná i sedlová střecha.

Montovaná garáž začíná již na 88 000 Kč. Cena se pak odvíjí od výsledného rozměru a volby dalších doplňků. Jedná se například o výklopná vrata či zateplení.

Pro více automobilů

Pokud je váš vozopark bohatší, případně jste se domluvili s vašimi sousedy, je možné pořídit větší variantu. Tento typ stavby je variabilní a může obsahovat i několik parkovacích míst. I v tomto případě je možné zvolit barevný odstín a skladbu doplňků.

Plechová garáž pro řadu využití

Pokud máte velmi omezený rozpočet, můžete sáhnout po plechové garáži. Skromnější vzhled nahrazuje praktičností a variabilitou. Navíc ji lze využít i jako skladovací prostor na zahradě i stavbách. V nabídce i jako dvojgaráž.

Cena plechová garáže začíná již na 25 000 Kč a odvíjí se od rozměrů. Na výběr je také varianta se sedlovou střechou. Barevný odstín opět závisí na preferencích nového majitele.

Nesmrtelná dřevěná garáž

Ač to mnohé překvapí, dřevěnou garáž naleznete v nabídce za méně než 100 000 Kč. Tento materiál vás nadchne svým nestárnoucím vzhledem a univerzalitou. Jedná se o ideální variantu pro ochranu automobilu. Zároveň může sloužit i jako zahradní domek či sklad pracovního náčiní.