MagazínJak se připravit na příští pěstitelskou sezónu

Léto je v plném proudu a postupně přichází čas si plánovat úrodu na další rok. Pomohou vám letošní jarní zkušenosti. Pokud jste nebyli se sklizní spokojeni, možná je na čase sáhnout po jiném řešení. Tím se může stát skleník. Jak zvolit ten správný?

Zahradní skleník prodlužuje vegetační období. Na jaře může výrazně obohatit úrodu zeleniny, na pozdim a v zimě ochrání choulostivější rostliny. Proto se stává neocenitelným pomocníkem každého zahrádkáře. Jak ale vybrat ten správný typ, abychom se na něj mohli spolehnout? 

Moderní polykarbonát

Tento druh materiálu je dnes využívám prakticky u každé zahradní stavby. Důvodem jsou jeho vlastnosti. Nerozbitnost a odolnost vůči mechanickému poškození je vítanou charakteristikou. U skleníku to platí dvojnásob. Jednotlivé desky konstrukce jsou lehké a ohebné, zároveň vám nabídnou i provedení do oblouku, které vypadá maximálně zajímavě. 

Skleníky z polykarbonátu výrazně chrání před UV zářením, přitom si stále drží velkou propustnost světla, a to až na hodnotu 75 %. Na zasklení se využíváno vysoce kvalitní tepelně-izolačních dvoustěnných komůrkových desek o síle 4 mm, obohacené o UV sluneční filtr. 
 
Podívejte se na širokou nabídku skleníku Hobbytec
 

Nestárnoucí sklo

Klasická skleněná varianta v poslední době prošla dalším vývojem. Díky využití nových technologií při výrobě dnes odolá opravdu nepříznivému počasí jako je silný vítr či přívaly sněhu. Díky tomu je tento typ vhodný do vysokých nadmořských výšek. Jeho největší výhodou se stává dlouhá životnost

Tento materiál je zároveň doplněn o dokonalé vlastnosti hliníku. Ten zajišťuje ještě větší pevnost. Čiré sklo zajišťuje výbornou světelnou propusnost a navíc je do skleníku krásně vidět ze všech stran. Vaší bohatou zahrádkou se tak můžete kochat kdykoliv. 
 

Prohlédnout více z kategorie Skleníky